Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Κύπρο

Βρεθήκαμε στην ετήσια συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο κλειστό αθλητικό κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό. Το βίντεο κινηματογραφήθηκε και παραχωρήθηκε στη CITY από τον μάρτυρα Ντίνο Χαραλάμπους, τον οποίο και ευχαριστούμε

Οι γνώσεις των περισσοτέρων μας για τους Ιεχωβάδες στην Κύπρο εξαντλούνται στο τρομολαγνέ αυτοκόλλητο στις πόρτες των γιαγιάδων, που μόλυνε τις αθώες παιδικές μας ψυχές με φόβο, κακούς και Αντίχριστους και με σκόρπιες στερεότυπες, ράντομ αντιλήψεις, τύπου «εν τούτοι που εν δέχονται να δώσουν αίμα», «πού βρίσκουν λεφτά;», «μη τους απαντάτε» κλπ.

Περπατώντας ένα μεσημέρι στον πεζόδρομο του Δασουδιού και στο πλαίσιο μιας κάζιουαλ προσηλυτιστικής προσέγγισης από έναν περαστικό Μάρτυρα που βρέθηκε μπροστά μου, και που αφορούσε σε ένα επερχόμενο σχετικό ιβέντ «που θα ήταν πολύ μεγάλο», σκέφτηκα αμέσως πως ως θέμα ενδεχομένως θα ενδιέφερε αρκετό κόσμο. Το πρότεινα στον μεσήλικα κύριο, του άρεσε, και υποσχέθηκε σύντομα να επικοινωνήσει μαζί μου, όπως και έκαμε, λίγες μέρες μετά.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι ασφαλώς και για αρκετούς από εμάς, ότι πιο καλτ υπάρχει εκεί έξω. Για πορωμένα μέλη άλλων χριστιανικών δογμάτων είναι τα αιρετικά πρόβατα του ποιμνίου που έχουν ξεστρατίσει σε περίεργα μονοπάτια ενώ για τους ίδιους η θρησκεία τους είναι σαφώς η βαθύτερη και μόνη σωτήρια αλήθεια του κόσμου τούτου, που έχει αναβιώσει τώρα που ζούμε τις «έσχατες μέρες». Η ειλικρινής μου, πάντως, απορία, με αφορμή και πρόσφατες ανακοινώσεις από τη ΝΑΣΑ, εάν η μάχη του Αρμαγεδδώνα που πιστεύουν πως πλησιάζει θα επηρεάσει και άλλους πλανήτες, δεν απαντήθηκε. … διαβάστε εδώ την συνέχεια


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: