Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Βενεζουέλα Συνεχίζουν το Βιβλικό έργο εν μέσω οικονομικής κρίσης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν τις επιδεινούμενες συνθήκες στη Βενεζουέλα, οι οποίες χειροτερεύουν  από οικονομικά προβλήματα. Η Επιτροπή τμήματος της Βενεζουέλας αναφέρει ότι και οι αδελφοί και οι αδελφές μας έχουν πληγεί από αυτήν την κρίση. Το Διοικητικό Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά ανησυχεί βαθύτατα για τις εκθέσεις αυτές.

Ένοπλοι εγκληματίες έχουν εισέλθει σε ορισμένες  αίθουσες κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίων συναντήσεων για να κλέψουν ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ιδιωτικές κατοικίες, επειδή οι βίαιες συγκρούσεις εμποδίζουν την πρόσβαση στις Αίθουσες.

Πολλοί αδελφοί και αδελφές μας είναι μεταξύ εκείνων που έχασαν τη δουλειά τους επειδή ο τόπος εργασίας τους έκλεισε. Κάποιοι που κατέχουν επιχειρήσεις έχουν γίνει  στόχος εγκληματιών και συμμοριών και ως εκ τούτου έχουν αναγκαστεί να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους και να εγκαταλείψουν τη χώρα για την ασφάλειά τους. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, έχουν απαχθεί τουλάχιστον 680 αδελφοί και αδελφές, περισσότεροι από 13.146 έχουν πέσει θύματα ένοπλης ληστείας και 144 ακόμη και θύματα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Τραγικά, αναφορές από τις 10 Αυγούστου 2017, δείχνουν ότι 47 από τους αδελφούς και τις αδελφές μας έχουν δολοφονηθεί. Κάποιοι πέθαναν επίσης επειδή δεν μπορούσαν να λάβουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Το Διοικητικό Σώμα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση, χρησιμοποιώντας δωρεά χρημάτων που διατίθενται για να βοηθήσουν αδελφούς και αδελφές που χρειάζονται βασικές παροχές βοήθειας. Το Διοικητικό Σώμα επικοινωνεί επίσης με άλλους κλάδους σε όλο τον κόσμο για να διαπιστώσει το καταλληλότερο μέσο υποστήριξης των αδελφών και αδερφών μας στη Βενεζουέλα, καθώς οι ατομικές προσπάθειες άμεσης βοήθειας μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Η Επιτροπή τμήματος της Βενεζουέλας έχει συστήσει μια επιτροπή έκτακτης ανάγκης στην περιοχή που επιβλέπει 24 υποεπιτροπές σε όλη τη χώρα για να φροντίζει για τις ανάγκες των αδελφών μας. Οι περισσότεροι από 149.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Βενεζουέλα δεν αποθαρρύνονται  παρά τις σοβαρές δοκιμασίες κατά τις «τελευταίες μέρες», αλλά και αυξάνουν τις προσπάθειές τους για να μοιραστούν το αναζωογονητικό μήνυμα της Βίβλου με τους γείτονές τους. (2 Τιμόθεο 3: 1-5 · 2 Τιμόθεο 4: 2) Ο Λούις Ρ. Ναβας, εκπρόσωπος του τμήματος της Βενεζουέλας, εξηγεί: «Πνευματικά, ποτέ δεν είμαστε τόσο ευημερούντες. Η προσέλευση στις αίθουσες μας αυξήθηκε. Περισσότεροι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι τακτικοί σκαπανείς ενώ ταυτόχρονα ασκούν μεγαλύτερη προσοχή στην διακονία. Δεδομένου ότι οι γείτονές μας γνωρίζουν ότι είμαστε απολύτως ουδέτεροι και ότι δεν συμμεριζόμαστε σε καμία από τις εγκληματικές δραστηριότητες που μαστίζουν τη χώρα, χαιρετίζουν το μήνυμα της ελπίδας και της άνεσης που βασίζεται στη Βίβλο.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Βενεζουέλα θα συνεχίσουν να φροντίζουν ο ένας τον άλλο και να παρηγορούν τους γείτονές τους. Σε όλο τον κόσμο, οι αδελφοί και αδελφές τους θα συνεχίσουν να τους υποστηρίζουν και να προσεύχονται για λογαριασμό τους. – Ρωμαίους 12:12, 13; 2 Κορινθίους 1: 3, 4.

David A. Semonian, Γραφείο Δημόσιας Πληροφόρησης, + 1-845-524-3000
Βενεζουέλα: Λουίς Ρ. Ναβάς, + 58-244-400-5000 – πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: