Οι Ρωσικές αρχές καταλαμβάνουν την αίθουσα συναθροίσεων των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Στις 14 Δεκεμβρίου 2017, οι Ρωσικές αρχές εισχώρησαν στην αίθουσα συναθροίσεων Kolomyazhskiy των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αγία Πετρούπολη, αφού απομακρύνθηκαν από το κτίριο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ανέλαβαν τον έλεγχο της περιουσίας. Κανείς από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στην αίθουσα δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής και το κτίριο φαίνεται να είναι άθικτο.

Η αίθουσα συνεδριάσεων είναι η μεγαλύτερη ιδιοκτησία που οι Ρωσικές αρχές έχουν καταλάβει από τους Μάρτυρες μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας της 17ης Ιουλίου 2017. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου διέταξε την εκκαθάριση όλων των νομικών οντοτήτων των Μαρτύρων σε ολόκληρη τη Ρωσία, την απαγόρευση της δραστηριότητάς τους και την κατάσχεση των περιουσιών τους.

Αξιωματικοί μέσα στην Αίθουσα Συνέλευσης
Η αίθουσα συνεδριάσεων έχει 1.500 θέσεις και χρησιμοποιήθηκε για μεγάλες θρησκευτικές συναντήσεις από τοπικές εκκλησίες μετά την ανακαίνισή της το 2002. Δικηγόροι διορισμένοι από τους Μάρτυρες έμαθαν ότι οι αρχές έχουν μεταφέρει την αίθουσα συγκεντρώσεων υπό την κυριότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Από τότε το ακίνητο μεταφέρθηκε σε νέο ιδιοκτήτη, ένα γειτονικό κέντρο υγείας, το οποίο έχει ήδη αναρτήσει ένα νέο σήμα στην πύλη.

Η κατάσχεση ακολουθεί την απόφαση ενός δικαστηρίου μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, που απειλεί να πάρει στην κατοχή του το ακίνητο που χρησιμοποιούν οι Μάρτυρες ως το τοπικό τους αρχηγείο, κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Η απόφαση ακύρωσε ένα συμβόλαιο 17 ετών μεταξύ της έδρας των Μαρτύρων στη Ρωσία και της Εταιρείας Σκοπιά της Πενσυλβανίας. Αν επικυρωθεί κατόπιν έφεσης, η απόφαση ανοίγει το δρόμο για τις Ρωσικές αρχές να καταλάβουν τα ακίνητα και άλλα ακίνητα των Μαρτύρων υπό ξένη ιδιοκτησία στη Ρωσία.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρούν τις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης ως ακατανόητη θρησκευτική μισαλλοδοξία, η οποία τους στερεί όχι μόνο τη θρησκευτική ελευθερία αλλά και την περιουσία τους – πολλά από τα οποία αγοράστηκαν και ανακαινίστηκαν από τους Ρώσους πολίτες με λίγα οικονομικά μέσα. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά επιδιώκουν κάθε διαθέσιμη προσφυγή κατά των κυβερνητικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και καταγγελιών στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. – πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: