Οι Ρώσοι Μάρτυρες του Ιεχωβά στόχος νέων επιδρομών από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας στη Σιβηρία

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ξεκινήσει μια σειρά επιδρομών κατά των σπιτιών και των τόπων συνάντησης των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην απομακρυσμένη περιοχή της Σιβηρίας της χώρας, κρατώντας αρκετούς θιασώτες.

Οι ενέργειες είναι οι τελευταίες σε μια εθνική καταστολή κατά της χριστιανικής ονομασίας, η οποία προστέθηκε στο μητρώο των εξτρεμιστικών οργανώσεων της Ρωσίας το 2017.

Σύμφωνα με τους The Times της Μόσχας, οι αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) στόχευσαν τουλάχιστον 15 σπίτια στη νότια πόλη της Σιβηρίας Novosibirsk, στην περιοχή Primorye στις ακτές του Ειρηνικού της χώρας και στην κεντρική περιοχή Krasnoyarsk στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Η οργάνωση Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία δήλωσε ότι πέντε κρατούμενοι κρατήθηκαν, δύο εκ των οποίων παραμένουν σε προδικαστική κράτηση. Τα θρησκευτικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των Βίβλων, κατασχέθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, ανέφερε η ομάδα.

Μια δήλωση που εξέδωσε η εξεταστική επιτροπή της περιφέρειας Krasnoyarsk εξήγησε ότι είχε υποβάλει αίτηση για σύλληψη ενός ανώνυμου 28χρονου ηγέτη της θρησκευτικής ομάδας από την πόλη Sharypovo σχετικά με κατηγορίες εξτρεμιστών. Στην περιοχή Primorye, μια γυναίκα ηλικίας 43 ή 44 ετών συνελήφθη, ενώ ένας άνδρας ηλικίας 21 ή 22 ετών τέθηκε υπό κατ ‘οίκον περιορισμό. Αμφότεροι αντιμετώπισαν επίσης κατηγορίες εξτρεμισμού.

Όταν η ονομασία χαρακτηρίστηκε ως εξωστρεφής οργάνωση το 2017 – το έβαλε στο ίδιο επίπεδο με ομάδες όπως η Ισλαμική Κρατική στρατιωτική ομάδα – οι περίπου 175.000 μάρτυρες του Ιεχωβά της Ρωσίας κατηγορήθηκαν αμέσως. Έκτοτε, περίπου 5.000 απόγονοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ανέφεραν οι The Times της Μόσχας.

Ο Jarrod Lopes, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, δήλωσε στο Newsweek: “Από τον περασμένο Απρίλιο, δεν έχει υπάρξει ένας μήνας χωρίς επιδρομή – συνήθως αρκετές κάθε μήνα. Μόλις φέτος έχουν υπάρξει περισσότερες από 100 εγχώριες επιδρομές σε περίπου 20 περιοχές στη Ρωσία και την Κριμαία. Όπως θα φανταζόταν κάθε λογικός άνθρωπος, σίγουρα δεν είναι εύκολο για τους συμπατριώτες μας στη Ρωσία να ζουν κάθε μέρα χωρίς να γνωρίζουν τι θα φέρει αύριο ».

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παραιτούνται από τη βία και δεν έχουν πολιτικές σχέσεις. Αυτό τους απειλεί με αυταρχισμό όπως ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου η λαϊκή έκκληση βασίζεται σε μια ισχυρή αίσθηση ρωσικού εθνικισμού.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η ομάδα έχει πέσει από τα δικτατορικά καθεστώτα. Κάτω από τον ναζιστή ηγέτη Adolf Hitler, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σκοτώθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και κάτω από το σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν συνελήφθησαν, εξόρισαν στην αδιάλλακτη περιοχή της Σιβηρίας ή απελάθηκαν αλλού. Στη δεκαετία του 1960 και του 70, πολλοί σκοτώθηκαν επειδή αρνήθηκαν να στηρίξουν τον δικτάτορα Hastings Banda στο Μαλάουι και όταν έφυγαν πέρα ​​από τα σύνορα στη Μοζαμβίκη τέθηκαν σε στρατόπεδα διεθνοποίησης.

Και στις ΗΠΑ, η ομάδα αντιμετώπισε μάχες. Οι οπαδοί που αποφεύγουν το στρατιωτικό σχέδιο κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους φυλακίστηκαν και το 1940 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι αρνήθηκαν να χαιρετήσουν την αμερικανική σημαία στα σχολεία, θα μπορούσαν να εκδιωχθούν.

Σύμφωνα με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, 180 από τους οπαδούς του αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων 21 που κρατούνται σε προδικαστική κράτηση και 27 σε κατ ‘οίκον περιορισμό. Η εκκλησία λέει ότι οι κρατούμενοι έχουν βασανιστεί με ηλεκτροσόκ και ασφυξία ενώ βρίσκονται σε κράτηση.

Οι φυλακισμένοι συμπεριλαμβάνουν τον δανικό πολίτη Ντένις Χρίστενσεν – καταδικασμένο σε φυλάκιση έξι ετών τον Φεβρουάριο – και ο Πολωνός πολίτης Άντριτζ Ονιστσούκ, τον οποίο οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λένε ότι έχει κακοποιηθεί ενώ αναμένεται να δικαστεί, από τον Οκτώβριο του 2018.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: