Ολη η Αθήνα γέμισε με «μάρτυρες του Ιεχωβά»

Μεσημέρι Πέμπτης και τα βαγόνια στο μετρό είναι γεμάτα με κόσμο, ενώ στον σταθμό Μεταξουργείο επιβιβάζονται τρεις άνδρες με κοστούμια. Ολοι τους έχουν στο πέτο την ίδια καρτέλα, που γράφει «Να επιζητείτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού», και ξεκινούν να συζητούν φωναχτά καλώντας τους επιβάτες στη «μεγάλη συνάντηση» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αποβιβάζονται στο Πανεπιστήμιο, ανεβαίνουν τις κυλιόμενες σκάλες, βγαίνουν στην πλατεία Κοραή και κατευθύνονται σε ένα αυτοσχέδιο σταντ, όπου δύο άτομα σταματούν τους περαστικούς και διανέμουν δωρεάν βιβλία και φυλλάδια με τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής! Είναι μερικοί μόνο από τους χιλιάδες Μάρτυρες του Ιεχωβά, που έχουν κατακλύσει εδώ και λίγες μέρες την αθηναϊκή πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τριήμερη διεθνή συνέλευση της οργάνωσης, που ξεκίνησε σήμερα στο ΟΑΚΑ, ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής και η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπολογίζεται ότι θα παρευρεθούν 45.000-50.000 άτομα, μεταξύ των οποίων επισκέπτες από 48 διαφορετικές χώρες (Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γερμανία, Ουκρανία, Κίνα, Μεξικό, Νότια Κορέα, Περού, Κένυα κ.ά.).

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες περισσότεροι από 3.000 εκπρόσωποι της οργάνωσης μπήκαν στο ΟΑΚΑ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθάρισαν απ’ άκρη σ’ άκρη τον χώρο του γηπέδου, έστησαν τα ηχητικά συστήματα και τοποθέτησαν τα… κουτιά συνεισφορών σε ευδιάκριτα σημεία, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη συνάντηση.

Οπως γίνεται σε κάθε ετήσια συνέλευση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, εκατοντάδες εθελοντές Μάρτυρες του Ιεχωβά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο πάρκινγκ, στην πυρασφάλεια και στις υπηρεσίες της καθαριότητας, ενώ για τη μετάβαση των επισκεπτών στις εξέδρες μεριμνούν οι ταξιθέτες. Να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος των «πιστών» έφτασε χθες στην Αθήνα και «μοιράστηκε» σε περισσότερα από 100 ξενοδοχεία της Αττικής. Οσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα φιλοξενούνται σε σπίτια μελών της οργάνωσης.

Η συνέλευση ανοίγει τις πύλες της σήμερα το πρωί με δωρεάν είσοδο. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9.20 το πρωί. Σήμερα και αύριο ολοκληρώνεται στις 16.55, ενώ την Κυριακή θα τελειώσει στις 15.50. Η τριήμερη συνέλευση περιλαμβάνει ανάγνωση της Αγίας Γραφής και ομιλίες γύρω από θέματα της καθημερινότητας και ηθικά ζητήματα που απασχολούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μάλιστα βάφτιση των υποψήφιων νέων μελών, τα οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα πρέπει να έχουν μαζί τους «μία πετσέτα και ένα σεμνό μαγιό». Για τις υπόλοιπες ώρες έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αριθμούν περίπου 8.000.000 μέλη σε περισσότερες από 230 χώρες παγκοσμίως και αναγνωρίζονται στην ελληνική έννομη τάξη ως γνωστή θρησκεία. Αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί, θεωρούν ως βάση της πίστης τους την Αγία Γραφή, υποστηρίζουν ότι ο Χριστός δεν αποτελεί μέρος της Αγίας Τριάδας και ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά (ή Γιαχβέ). Βαφτίζουν μόνο εκείνους που, κατόπιν ενδελεχούς μελέτης της Γραφής, θέλουν να υπηρετούν τον Θεό ως Μάρτυρές του. Η πρώτη εμφάνιση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη χώρα μας έγινε το 1905, ενώ το 1980 χορηγήθηκε από το υπουργείο Παιδείας η άδεια για την πρώτη Αίθουσα Βασιλείας, τον πρώτο χώρο λατρείας δηλαδή.

Home

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: