Οχύρωση κατά του κορωνοϊού: Πώς να ετοιμάσουμε ένα σακίδιο έκτακτης ανάγκης

Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται, πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορούν να προστατευτούν για μια πανδημία του COVID-19, που προϋποθέσει παραμονή στο σπίτι.

Το να έχουμε ένα σακίδιο έκτακτης ανάγκης, δεν είναι κακή ιδέα. Οι προμήθειες μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες, ακόμη και στην περίπτωση που το μοναδικό που μπορεί να πάθουμε είναι μια βαριά γρίπη.

Ακολουθούν μερικά βασικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να έχουμε διαθέσιμα:

  • Συγκεντρώστε νερό για δύο εβδομάδες – 2 λίτρα ανά άτομο την ημέρα – και τρόφιμα κατάλληλα να αντέξουν περισσότερο χρόνο.
  • Είναι καλό να έχετε αρκετά φάρμακα για δύο εβδομάδες, ειδικά αν λαμβάνετε κάποια αγωγή, καθώς και άλλα φάρμακα που θα μπορούσατε να χρειαστείτε σε περίπτωση που αρρωστήσετε, όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά, σιρόπι για τον βήχα και φάρμακα για το στομάχι.
  • Ακόμη προτείνονται χαρτομάντιλα, βιταμίνες, υγρά για την αναπλήρωση ηλεκτρολυτών.
  • Επίσης αντισηπτικό με 60% έως 90% περιεκτικότητα σε αλκοόλ καθώς και θερμόμετρο.
  • Και φυσικά χαρτικά -χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας- αλλά και σαπούνια, πάνες εάν έχετε μωρό, γάλα, ή τροφή για το κατοικίδιο.

Ο στόχος είναι να έχουμε τα απαραίτητα, στην περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουμε στο σπίτι μας, αν κριθεί αναγκάιο.

 


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: