Ο Ιησούς Είναι Ζωντανός!

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ποια είναι αυτή η γυναίκα και οι δύο άντρες; Η γυναίκα είναι η Μαρία η Μαγδαληνή, μια φίλη του Ιησού. Και οι άντρες με τα λευκά ρούχα είναι άγγελοι. Το μικρό δωμάτιο μέσα στο οποίο κοιτάζει η Μαρία είναι το μέρος όπου έβαλαν το σώμα του Ιησού μετά το θάνατό του. Αυτό το μέρος ονομάζεται τάφος. Το σώμα, όμως, έχει τώρα εξαφανιστεί! Ποιος το πήρε; Ας δούμε.

Μετά το θάνατο του Ιησού, οι ιερείς λένε στον Πιλάτο: “Όταν ζούσε ο Ιησούς είπε ότι θα εγειρόταν έπειτα από τρεις μέρες. Γι’ αυτό, δώσε εντολή να φρουρείται ο τάφος. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές του δεν θα μπορέσουν να κλέψουν το σώμα του και να πουν ότι αναστήθηκε!” Ο Πιλάτος λέει στους ιερείς να στείλουν στρατιώτες για να φρουρούν τον τάφο.

Αλλά πολύ νωρίς την τρίτη μέρα μετά το θάνατο του Ιησού, έρχεται ξαφνικά ένας άγγελος του Ιεχωβά και κυλάει την πέτρα που έκλεινε τον τάφο. Οι στρατιώτες κοκαλώνουν από το φόβο τους. Τελικά, όταν κοιτάζουν μέσα στον τάφο, το σώμα έχει εξαφανιστεί! Μερικοί από τους στρατιώτες πηγαίνουν στην πόλη και το λένε στους ιερείς. Ξέρεις τι κάνουν τότε οι κακοί ιερείς; Πληρώνουν τους στρατιώτες για να πουν ψέματα. “Να πείτε ότι οι μαθητές του ήρθαν τη νύχτα, ενώ εμείς κοιμόμασταν, και έκλεψαν το σώμα”, λένε στους στρατιώτες.

Στο μεταξύ, μερικές γυναίκες που ήταν φίλες με τον Ιησού επισκέπτονται τον τάφο. Πόσο παραξενεύονται που τον βρίσκουν άδειο! Ξαφνικά, εμφανίζονται δύο άγγελοι με λαμπερά ρούχα. “Γιατί ψάχνετε να βρείτε τον Ιησού εδώ;” ρωτούν. “Έχει εγερθεί. Πηγαίνετε αμέσως και πείτε το στους μαθητές του”. Πόσο γρήγορα τρέχουν οι γυναίκες! Στο δρόμο, όμως, τους σταματάει κάποιος. Ξέρεις ποιος είναι αυτός; Είναι ο Ιησούς! “Πηγαίνετε να το πείτε στους μαθητές μου”, λέει.

Όταν οι γυναίκες λένε στους μαθητές ότι ο Ιησούς είναι ζωντανός και ότι τον είδαν, οι μαθητές δυσκολεύονται να το πιστέψουν. Ο Πέτρος και ο Ιωάννης τρέχουν στον τάφο να δουν μόνοι τους, αλλά τον βρίσκουν άδειο! Όταν ο Πέτρος και ο Ιωάννης φεύγουν, η Μαρία η Μαγδαληνή μένει πίσω. Τότε είναι που κοιτάει μέσα και βλέπει τους δύο αγγέλους.

Ξέρεις τι συνέβη στο σώμα του Ιησού; Το εξαφάνισε ο Θεός. Ο Θεός δεν ανέστησε τον Ιησού με το σάρκινο σώμα που είχε όταν πέθανε. Του έδωσε ένα νέο πνευματικό σώμα, όπως αυτό που έχουν οι άγγελοι στον ουρανό. Αλλά για να δείξει στους μαθητές του ότι είναι ζωντανός, ο Ιησούς μπορεί να πάρει σώμα που είναι ορατό από τους ανθρώπους, όπως θα μάθουμε.

Ματθαίος 27:62‐66· 28:1‐15· Λουκάς 24:1‐12· Ιωάννης 20:1‐12.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: