Ο Ιησούς Θανατώνεται ….

ΚΟΙΤΑ αυτό το τρομερό πράγμα που συμβαίνει! Θανατώνουν τον Ιησού. Τον έχουν κρεμάσει σε ένα ξύλο. Έχουν βάλει καρφιά στα χέρια του και στα πόδια του. Γιατί άραγε να θέλει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο στον Ιησού;

Επειδή μερικοί μισούν τον Ιησού. Ξέρεις ποιοι; Ένας από αυτούς είναι ο πονηρός άγγελος Σατανάς ο Διάβολος. Αυτός είναι που μπόρεσε να κάνει τον Αδάμ και την Εύα να παρακούσουν τον Ιεχωβά. Και αυτός είναι που έβαλε τους εχθρούς του Ιησού να διαπράξουν αυτό το τρομερό έγκλημα.

Ακόμα και πριν καρφώσουν τον Ιησού στο ξύλο, όπως βλέπουμε εδώ, οι εχθροί του τού φέρονται άσχημα. Θυμάσαι που ήρθαν στον κήπο της Γεθσημανή και τον πήραν; Ποιοι ήταν εκείνοι οι εχθροί; Ναι, ήταν οι θρησκευτικοί ηγέτες. Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται στη συνέχεια.

Όταν ο Ιησούς συλλαμβάνεται από τους θρησκευτικούς ηγέτες, οι απόστολοί του φεύγουν. Αφήνουν τον Ιησού μόνο του με τους εχθρούς του επειδή φοβούνται. Αλλά οι απόστολοι Πέτρος και Ιωάννης δεν πηγαίνουν πολύ μακριά. Παρακολουθούν για να δουν τι θα συμβεί στον Ιησού.

Οι ιερείς πηγαίνουν τον Ιησού στον ηλικιωμένο Άννα, που ήταν κάποτε αρχιερέας. Το πλήθος δεν μένει εκεί πολλή ώρα. Κατόπιν μεταφέρουν τον Ιησού στο σπίτι του Καϊάφα, που είναι ο νέος αρχιερέας. Σε αυτό έχουν συγκεντρωθεί πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες.

Εδώ, στο σπίτι του Καϊάφα, διεξάγεται δίκη. Καλούν ανθρώπους οι οποίοι λένε ψέματα για τον Ιησού. Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες λένε: “Ο Ιησούς πρέπει να θανατωθεί”. Έπειτα φτύνουν στο πρόσωπό του και τον χτυπούν με τις γροθιές τους.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, ο Πέτρος βρίσκεται έξω στην αυλή. Είναι κρύα η νύχτα και γι’ αυτό οι άνθρωποι έχουν ανάψει φωτιά. Ενώ ζεσταίνονται γύρω από τη φωτιά, μια υπηρέτρια κοιτάζει τον Πέτρο και λέει: “Και αυτός ήταν μαζί με τον Ιησού”.

“Όχι, δεν ήμουν!” απαντάει ο Πέτρος.

Τρεις φορές λένε διάφοροι άνθρωποι στον Πέτρο ότι ήταν μαζί με τον Ιησού. Και κάθε φορά ο Πέτρος λέει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Την τρίτη φορά που το λέει αυτό ο Πέτρος, ο Ιησούς γυρνάει και τον κοιτάζει. Ο Πέτρος λυπάται πολύ που είπε αυτά τα ψέματα, απομακρύνεται και κλαίει.

Καθώς ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει το πρωί της Παρασκευής, οι ιερείς πηγαίνουν τον Ιησού στον τόπο όπου κάνουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις τους, στην αίθουσα του Σάνχεδριν. Εκεί συζητούν τι πρόκειται να κάνουν στον Ιησού. Τον πηγαίνουν στον Πόντιο Πιλάτο, τον κυβερνήτη της περιφέρειας της Ιουδαίας.

“Αυτός είναι κακός άνθρωπος”, λένε οι ιερείς στον Πιλάτο. “Πρέπει να θανατωθεί”. Αφού κάνει διάφορες ερωτήσεις στον Ιησού, ο Πιλάτος λέει: “Δεν μπορώ να βρω κανένα κακό σε αυτόν τον άνθρωπο”. Κατόπιν στέλνει τον Ιησού στον Ηρώδη Αντίπα. Ο Ηρώδης είναι ο διοικητής της Γαλιλαίας, αλλά μένει στην Ιερουσαλήμ. Ούτε ο Ηρώδης βρίσκει κάτι κακό στον Ιησού, γι’ αυτό και τον στέλνει πίσω στον Πιλάτο.

Ο Πιλάτος θέλει να αφήσει ελεύθερο τον Ιησού. Αλλά οι εχθροί του Ιησού θέλουν να ελευθερωθεί ένας άλλος φυλακισμένος στη θέση του. Αυτός είναι ο ληστής Βαραββάς. Είναι περίπου μεσημέρι όταν ο Πιλάτος φέρνει έξω τον Ιησού. Λέει στο λαό: “Να ο βασιλιάς σας!” Αλλά οι πρωθιερείς κραυγάζουν: “Πάρε τον από εδώ! Σκότωσέ τον! Σκότωσέ τον!” Τότε ο Πιλάτος αφήνει τον Βαραββά ελεύθερο, ενώ οι στρατιώτες παίρνουν τον Ιησού για να θανατωθεί.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής καρφώνουν τον Ιησού στο ξύλο. Αν και δεν φαίνονται στην εικόνα, από τη μία και από την άλλη πλευρά του Ιησού υπάρχουν δυο κακοποιοί οι οποίοι είναι επίσης κρεμασμένοι σε ξύλα για να θανατωθούν. Λίγο πριν πεθάνει ο Ιησούς, ο ένας από τους κακοποιούς τού λέει: “Θυμήσου με όταν έρθεις στη βασιλεία σου”. Και ο Ιησούς απαντάει: “Σου υπόσχομαι ότι θα είσαι μαζί μου στον Παράδεισο”.

Δεν είναι αυτό μια θαυμάσια υπόσχεση; Ξέρεις για ποιον παράδεισο μιλάει ο Ιησούς; Πού ήταν ο παράδεισος τον οποίο είχε κάνει ο Θεός στην αρχή; Ναι, ήταν στη γη. Και καθώς ο Ιησούς θα βασιλεύει στον ουρανό, θα επαναφέρει αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή για να απολαύσει το νέο Παράδεισο στη γη. Πώς να μη χαιρόμαστε για αυτό;


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: