Ο ξένος

Λίγα χρόνια αφότου γεννήθηκα, ο πατέρας μου συνάντησε έναν άγνωστο που ήταν καινούργιος στην μικρή μας πόλη στο Τέξας. Από την αρχή, ο μπαμπάς ήταν γοητευμένος με αυτόν τον συναρπαστικό ξένο και σύντομα τον κάλεσε να ζει με την οικογένειά μας. Ο ξένος γρήγορα έγινε αποδεκτός και έμενε μαζί μας από τότε.

Καθώς μεγάλωνα, ποτέ δεν αμφισβήτησα τη θέση του στην οικογένειάς μας. Στο νεαρό μου μυαλό είχε μια ειδική θέση. Οι γονείς μου, είχαν συμπληρωματικό ρόλο ως εκπαιδευτές: η μαμά, μου έμαθε να ξεχωρίζω το καλό από το κακό, και ο μπαμπάς μου έμαθε την υπακοή. Αλλά ο ξένος μας … ήταν ο αφηγητής, μας κρατούσε για ώρες μαγεμένους με περιπέτειες, Μυστήρια και κωμωδίες.

Αν ήθελα να μάθω κάτι για την πολιτική, την ιστορία και την επιστήμη, πάντα ήξερε τις απαντήσεις για το παρελθόν, το παρόν και φαινόταν να είναι σε θέση να προβλέψει ακόμη και το μέλλον! Πήρε την οικογένειά μου για πρώτη φορά να δει τον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου του πρωταθλήματος.. Αυτός με έκανε να γελάω, και με έκανε να κλαίω. Ο ξένος ποτέ δεν σταμάτησε να μιλάει, αλλά τον μπαμπά δεν φαινόταν να τον νοιάζει.

Μερικές φορές, η μαμά, σηκωνόταν ήσυχα ενώ οι υπόλοιποι από εμάς κάναμε σσσσσσσσς….. μεταξύ μας για να ακούσουμε όλα όσα είχε να μας πει, και εκείνη πήγαινε στην κουζίνα για βρει λίγη γαλήνη και ησυχία. (Τώρα αναρωτιέμαι αν προσευχόταν κιόλας για να φύγει ο άγνωστος.)

Ο μπαμπάς μας, είχε αρχές μέσα στο σπίτι και ορισμένες ηθικές πεποιθήσεις, αλλά ο ξένος ποτέ δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να τις τιμήσει. Η αισχρολογία, για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται στο σπίτι μας … ούτε από εμάς, τους φίλους μας ή κάποιον επισκέπτη. Ο πολύχρονος επισκέπτης, ωστόσο, έλεγε λέξεις που έκαιγαν στα αυτιά μου, έκαναν τον πατέρα μου να συστέλλεται και την μητέρα μου να κοκκινίζει. Ο πατέρας μου δεν επέτρεπε την αλόγιστη χρήση αλκοόλ. Αλλά ο ξένος μας ενθάρρυνε να δοκιμάσουμε σε τακτική βάση. Έκανε τα τσιγάρα να φαντάζουν ότι καπνίζοντας τα είσαι μέσα σε όλα, ότι τα πούρα είναι για πραγματικούς άντρες και οι πίπες να είναι για ανθρώπους που θέλουν να διακρίνονται.

Μιλούσε ελεύθερα (πολύ ελεύθερα)! Σχετικά με το σεξ. Μερικές φορές τα σχόλιά του ήταν αισχρά, με υπονοούμενα, και γενικός ενοχλητικά.

Τώρα γνωρίζω ότι η απόψεις μου για το αντίθετο φύλλο είναι ισχυρά επηρεασμένες από την νεαρή μου ηλικία εξαιτίας του ξένου. Μέρα με την μέρα αντέστρεφε τις αξίες που μου έδιναν οι γονείς μου και σπάνια έλλειπε από το σπίτι …….αλλά παρόλα αυτά, ποτέ δεν του ζητήθηκε ένα φύγει.

Πάνω από πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο ξένος κυκλοφορούσε και έμενε με την οικογένειά μας. Έχει πλέον ενσωματωθεί αν και δεν είναι πια τόσο συναρπαστικός όσο ήταν για μας τα πρώτα χρόνια .. Ωστόσο, αν θα μπείτε στο σπίτι των γονιών μου και σήμερα ακόμη θα τον βρείτε να κάθετε στην γωνιά του και να περιμένει κάποιον για να του μιλήσει και να του δείξει εικόνες.

Το όνομά του;

Απλά καλέστε τον “τηλεόραση.”

παρεμπιπτόντως πρόσφατα έφερε και την γυναίκα του στο σπίτι, την φωνάζουμε … “Υπολογιστή”.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: