Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα για την απελευθέρωση όλων των μαρτύρων του Ιεχωβά που έχουν φυλακιστεί

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα, διατάσσοντας την απελευθέρωση όλων των μαρτύρων του Ιεχωβά που φυλακίστηκαν στη χώρα, σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις των ΜΜΕ. {ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ}

Η εντολή ακυρώνει περισσότερες από 100 ποινικές υποθέσεις που κινήθηκαν κατά των Μαρτύρων του Ιεχωβά και απελευθερώνει 24 άτομα στη φυλακή που περιμένουν ή βρίσκονται σε δίκη και ένας παρόμοιος αριθμός υπό κατ ‘οίκον περιορισμό. Οι εκδόσεις του ομίλου που ήταν σε κατάλογο απαγορευμένης λογοτεχνίας στη Ρωσία είχαν επίσης την άρση της απαγόρευσης.

Ο Πούτιν δήλωσε σε μια κρατική τηλεόραση ότι μετά από δριμύ προβληματισμό και ευρύτερη διαβούλευση με θρησκευτικούς ηγέτες στη Ρωσία, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλη της δικαστικής εξουσίας είναι πεπεισμένος ότι οι δικαστές που καθόρισαν σε αυτές τις δίκες είχαν σφάλμα και θα μπορούσαν να έχουν κυβερνήσει με βάση τις προσωπικές τους πεποιθήσεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά .

Συνέχισε να διαβεβαιώσει τους Ρώσους ότι οι θρησκευτικές δραστηριότητες της ομάδας θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούνται, παρά το γεγονός ότι τους διευκολύνουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.

Η απαγόρευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά τέθηκε σε πλήρη ισχύ στη Ρωσία, αφού ένα δικαστήριο απέρριψε μια προσφυγή κατά της ταξινόμησης του ομίλου ως «εξτρεμιστική» οργάνωση.

Οι βρετανικές και αμερικανικές κυβερνήσεις συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με την απαγόρευση, η οποία κατέλυσε το διοικητικό κέντρο του ομίλου κοντά στην Αγία Πετρούπολη και 395 τοπικές θρησκευτικές οργανώσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας επιβεβαίωσε την απόφαση, αφού προηγουμένως αποφάσισε υπέρ του χαρακτηρισμού των Μαρτύρων του Ιεχωβά από το υπουργείο Δικαιοσύνης ως «εξτρεμιστική οργάνωση» των οποίων τα μέλη «απειλούν τα δικαιώματα των πολιτών, τη δημόσια τάξη και τη δημόσια ασφάλεια».

Οι δικαστές διέταξαν την παύση της ρωσικής έδρας του ομίλου, των τοπικών κεφαλαίων και την κατάσχεση της περιουσίας του από το κράτος.

Η εκτελεστική εξουσία του Πούτιν, που επιτρέπει το ρωσικό σύνταγμα, θα ανατρέψει όλες τις δικαστικές αποφάσεις εναντίον του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης των ρευστοποιημένων περιουσιακών στοιχείων. {πηγή}

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: