Πέθανε σε Ηλικία 102 Ετών ο Ρίχαρντ Ρούντολφ, Επιζών των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης

ΖΕΛΤΕΡΣ, Γερμανία—Στις 31 Ιανουαρίου 2014, πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο Ρίχαρντ Ρούντολφ, Μάρτυρας του Ιεχωβά ο οποίος επέζησε παρά τις κακουχίες που υπέστη σε πέντε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, και ο οποίος φυλακίστηκε αργότερα από το κομμουνιστικό καθεστώς.

Μετά την άνοδο των ναζιστών στην εξουσία το 1933, το έργο των Μαρτύρων του Ιεχωβά κηρύχτηκε παράνομο στο μεγαλύτερο τμήμα της Γερμανίας. Ως αποτέλεσμα, φυλακίστηκαν συνολικά 11.300 Μάρτυρες. Από αυτούς οι 4.200 στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανάμεσά τους και ο κ. Ρούντολφ. Περίπου 1.500 Μάρτυρες έχασαν τη ζωή τους. Υπό το ναζιστικό καθεστώς, ο κ. Ρούντολφ έμεινε εννιά χρόνια σε πέντε στρατόπεδα συγκέντρωσης—μεταξύ αυτών ήταν τα διαβόητα στρατόπεδα Σαξενχάουζεν και Νόιενγκαμε, στα οποία φυλακίστηκαν πάνω από 300.000 άτομα και πέθαναν 140.000.

 

Ο Ρίχαρντ Ρούντολφ (στη στέγη, άκρη δεξιά) ήταν ένας από τους κρατούμενους που εξαναγκάστηκαν να φτιάξουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Νόιενγκαμε, το 1940.

Το 1944, ο κ. Ρούντολφ μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Σαλτσγκίτερ-Βάτενστεντ, παράρτημα του Νόιενγκαμε. Επειδή αρνήθηκε να εργαστεί στην παραγωγή πυρομαχικών λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, οι Ναζί σκόπευαν να τον εκτελέσουν. Ωστόσο, ένας φιλικά διακείμενος αξιωματικός των Ες-Ες, ο οποίος είχε εντυπωσιαστεί από την πίστη του κ. Ρούντολφ, τον έκρυψε σε ένα φορτηγό τροφοδοσίας, γλιτώνοντάς τον έτσι από την εκτέλεση.

Μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κ. Ρούντολφ συνέχισε τη θρησκευτική του δράση ως Μάρτυρας του Ιεχωβά στη Σοβιετική Ζώνη Κατοχής, η οποία αργότερα αποτέλεσε τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας. Το 1950, συνελήφθη ξανά και καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Συνολικά ήταν κρατούμενος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές πάνω από 19 χρόνια λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Η Αν-Ζακλίν Φρίζερ με τον Ρίχαρντ Ρούντολφ. Η βιογραφία του της χάρισε βραβείο το 2009.

Επί δεκαετίες, ο Ρίχαρντ Ρούντολφ μετέδιδε με ζήλο το άγγελμα της Αγίας Γραφής, καθώς και τα διδάγματα που είχε αποκομίσει από τα βιώματά του για το πόσο τραγικές είναι οι συνέπειες των διακρίσεων. Το 2009, η ζωή του αποτέλεσε το αντικείμενο της εργασίας μιας Γερμανίδας μαθήτριας, της Αν-Ζακλίν Φρίζερ, στα πλαίσια του Διαγωνισμού Ιστορίας του Ομοσπονδιακού Προέδρου με θέμα «Ήρωες της Διπλανής Πόρτας». Η Αν-Ζακλίν πήρε συνέντευξη από τον κ. Ρούντολφ και έγραψε τη βιογραφία του. Για την εργασία της κέρδισε το πρώτο βραβείο στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο και ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους που κέρδισαν το Ομοσπονδιακό βραβείο.

Ο Βόλφραμ Σλουπίνα, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Γερμανία, λέει: «Ο Ρίχαρντ Ρούντολφ δεν ήταν μόνο πολύ αγαπητός φίλος και ομόπιστος, αλλά και ανεκτίμητη πηγή ιστορικών πληροφοριών. Αποτελεί παράδειγμα πίστης και θάρρους για όλους μας».

http://www.jw.org

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: