Περιφερειακό Δικαστήριο του Ροστόφ—Θα Αθωώσει ή θα Φυλακίσει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Στις 11 Δεκεμβρίου 2014, το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ροστόφ θα εκδικάσει την έφεση στην υπόθεση 16 Μαρτύρων του Ιεχωβά από το Ταγκανρόγκ της Ρωσίας, οι οποίοι διώχθηκαν ποινικά επειδή παρακολουθούσαν και διοργάνωναν ειρηνικές θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Η δοκιμασία των Μαρτύρων ξεκίνησε το 2011, όταν τοπικές αρχές διεξήγαγαν με επιθετικό τρόπο έρευνες στα σπίτια τους και κατέγραψαν κρυφά τις θρησκευτικές τους συγκεντρώσεις. Αυτές οι ενέργειες οδήγησαν τελικά στην απαγγελία κατηγοριών. Στις 30 Ιουλίου 2014, ύστερα από 15μηνη δίκη, το Δικαστήριο της Πόλης του Ταγκανρόγκ καταδίκασε εφτά Μάρτυρες. Ο δικαστής επέβαλε βαριά πρόστιμα και στους εφτά και καταδίκασε τέσσερις από αυτούς σε μακρόχρονες ποινές φυλάκισης, αλλά ανέστειλε αμέσως την επιβολή των προστίμων και των ποινών φυλάκισης. Ο δικαστής αθώωσε τους άλλους εννιά Μάρτυρες για τεχνικούς λόγους, υποστήριξε όμως πως είχαν όντως εμπλακεί σε εξτρεμιστική δραστηριότητα. Και οι 16 Μάρτυρες άσκησαν έφεση, ζητώντας να απαλλαχτούν πλήρως από τις κατηγορίες.

images

Ωστόσο, έφεση έχει ασκήσει και ο εισαγγελέας. Ζητάει από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ροστόφ να φυλακίσει τους τέσσερις Μάρτυρες, οι οποίοι είναι θρησκευτικοί διάκονοι (πρεσβύτεροι) και, στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, να τους θέσει υπό κράτηση. Ζητάει επίσης από το δικαστήριο να ανατρέψει τις αθωωτικές αποφάσεις για τους άλλους εννιά Μάρτυρες και να τους κηρύξει ένοχους «εξτρεμιστικής» δράσης.

Ο Βασίλι Κάλιν, εκπρόσωπος του Διοικητικού Κέντρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, είπε: «Ευελπιστώ πως το Περιφερειακό Δικαστήριο του Ροστόφ θα αντιληφθεί ότι αυτά τα 16 θύματα θρησκευτικής καταπίεσης έχουν υποβληθεί σε μια παρωδία δίκης, και θα άρει τις καταδίκες τους».

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: