Ποιος θα μπορέσει να σταθεί;

Ο τίτλος της ομιλία είναι «Ποιος θα μπορέσει να σταθεί;» και με έναν πολύ ωραίο και παραστατικό τρόπο, μας δίνει τη δυνατότητα να μπούμε στη διαδικασία να δούμε σε τι πνευματική κατάσταση βρισκόμαστε… Παρομοιάζει μάλιστα τα σημεία από τα οποία πρέπει να περάσουμε ως προειδοποιητικές πινακίδες και τις αρίθμησε συγκεκριμένα σε επτά.

Να τις δούμε λίγο πιο προσεκτικά γιατί μας αφορούν όλους;

Πρώτη πινακίδα: 1 Θεσσαλονικείς 5: 2,3 Ειρήνη και Ασφάλεια. Τόνισε ότι αυτό μπορεί να είναι ένα γεγονός ή μια σειρά γεγονότων… Ζούμε έναν καιρό που η προφητεία αυτή είναι σε εξέλιξη…

Δεύτερη πινακίδα: Αποκάλυψη 17: 16,17 Καταστροφή της παγκόσμιας αυτοκρατορίας της ψεύτικης θρησκείας – Έναρξη της μεγάλης θλίψης. Ξέρουμε ότι σ’ αυτό περιλαμβάνεται ο ΟΗΕ. Και βλέπουμε γύρω μας ότι στήνεται ήδη αυτό το σκηνικό. Μια ματιά στις ειδήσεις (αν αντέχετε…) θα μας πείσει γι’ αυτό.

Ο Ιορδάνης μάλιστα τόνισε σύμφωνα και με μια πρόσφατη ΣΚΟΠΙΑ μας, ότι ακόμα και κάποιοι κληρικοί της ορθοδοξίας θα εγκαταλείψουν την πορεία τους και θα συνταχτούν μαζί μας…

Η παρ. 5 της ΣΚΟΠΙΑΣ w15 15/7 σ. 15-16 που διαβάσαμε πρόσφατα και είχε τον τίτλο: «Πλησιάζει η Απελευθέρωσή Σας»! αναφέρει συγκεκριμένα:

Μήπως όμως πρέπει να συμπεράνουμε ότι η καταστροφή των θρησκειών της Βαβυλώνας της Μεγάλης θα σημάνει και τον θάνατο όλων όσων ανήκαν σε αυτές; Προφανώς όχι. Ο προφήτης Ζαχαρίας έγραψε υπό θεϊκή έμπνευση σχετικά με εκείνον τον καιρό. Μιλώντας για κάποιον που ήταν προηγουμένως μέρος της ψεύτικης θρησκείας, η αφήγηση αναφέρει: «Θα πει: “Εγώ δεν είμαι προφήτης. Εγώ είμαι άνθρωπος που καλλιεργεί τη γη, επειδή χωματένιος άνθρωπος με απέκτησε από τον καιρό της νεότητάς μου”. Και κάποιος θα του πει: “Τι είναι αυτές οι πληγές που έχεις πάνω σου, ανάμεσα στα χέρια σου;” Και αυτός θα πει: “Είναι πληγές από τα χτυπήματα που δέχτηκα στο σπίτι εκείνων που με αγαπούσαν πολύ”». (Ζαχ. 13:4-6) Προφανώς, λοιπόν, ακόμα και κάποιοι κληρικοί θα εγκαταλείψουν τη θρησκευτική τους πορεία και θα αρνούνται ότι κάποτε ανήκαν σε αυτές τις ψεύτικες θρησκείες.

Το πιο πολύτιμο απόκτημα μας σε μια τέτοια δύσκολη ώρα θα είναι η σχέση μας με τον Ιεχωβά Θεό… Γι’ αυτό εκπαιδευόμαστε συνεχώς… Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι θα συναντήσουμε πολλές δυσκολίες… Αλλά θέτουμε πνευματικές προτεραιότητες και στόχους…

Για σκεφτείτε: Θα κληθούμε να εξαγγέλλουμε άγγελμα κρίσης… Γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαζόμαστε… Δεν θα είναι κάτι εύκολο.

Τρίτη πινακίδα: Ματθαίος 24:29. Φυσικά φαινόμενα Τα έχουμε δει και στα αρχαία χρόνια. Επομένως μπορεί και να τα ξαναδούμε… Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Κάποιοι θα ρωτούν: Γιατί μας εξαπατήσατε;… Θα είναι μια πολύ σκληρή στιγμή. Θα υπάρχει αναρχία…

Σε ποια κατάσταση θα βρισκόμαστε εμείς άραγε; Θα είμαστε καλά, γιατί θα έχουμε φως. Ακολουθούμε συμβουλές σοφές… Και έχουμε φως, διαφώτιση… Αυτό δεν είναι καθόλου λίγο.

Τέταρτη πινακίδα: Ματθαίος 24:30 όπου μπορούμε να δούμε το σημείο του γιου του ανθρώπου… Θα δούμε τον διαχωρισμό προβάτων και κατσικιών από τον βασιλιά μας Ιησού ΧριστόΗ κρίση θα είναι φοβερή. Οι άνθρωποι θα χτυπούν τον εαυτό τους, επειδή θα είναι πια, πολύ αργά για να αλλάξουν.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου μέσα σε μια μέρα, σε μια ώρα, σε ένα λεπτό… Εμείς που το δοκιμάσαμε, καθώς μελετούσαμε, κάναμε πολύ χρόνο μέχρι να οδηγηθούμε στο ποθητό αποτέλεσμα… Και συνεχίζουμε να το κάνουμε…

Να, γιατί είναι σημαντικό που έχουμε αναπτύξει καλές συνήθειες, υπακούμε και κάνουμε συνεχώς προσπάθειες για να ανανεώσουμε τον εαυτό μας, μακριά από παλιές νοοτροπίες που μας κρατούσαν δέσμιους. Να γιατί πρέπει να προετοιμαζόμαστε από τώρα, για να μη δυσκολευτούμε τότε…

Πέμπτη πινακίδα: Ιεζεκιήλ 38: 2α, 15-16 Επίθεση του Γωγ του Μαγώγ Γνωρίζουμε από την εκλέπτυνση, ότι πρόκειται για συνασπισμό Εθνών… Σε τέτοιες ώρες πολύ κρίσιμες, πρέπει να είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι η πεποίθηση μας και η εμπιστοσύνη μας, είναι απόλυτη στον Ιεχωβά Θεό.

Με τη βοήθεια των διορισμένων θα παίρνουμε συγκεκριμένες οδηγίες για το πιο δρόμο πρέπει να πάρουμε. Είναι ανάγκη να μάθουμε να τους εμπιστευόμαστε από τώρα… Ξέρουμε πως ο Ιεχωβά τους χρησιμοποιεί, είναι το «μυστικό του όπλο».

Έκτη πινακίδα: Ματθαίος 24:31 Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους οσίους και τους χρισμένου

Έβδομη πινακίδα: Αποκάλυψη 16:16 Αρμαγεδώνας, το τέλος.

Πώς θα είμαστε εμείς τότε; Τι θα έχουμε κάνει σχετικά με την προετοιμασία μας; Τα εδάφια 2 Πέτρου 3: 11,12 μας δείχνουν τι άτομα θα είμαστε… Η ζωή μας πρέπει να χαρακτηρίζεται από άγιες πράξεις και έργα…Συμπληρώσαμε 100 χρόνια από τότε που ο Ιεχωβά άρχισε τον καθαρισμό στη γη… Είναι αναγκαίο λοιπόν να τον υπηρετούμε με καθαρή συνείδηση και να νιώθουμε ωραία κοντά του. Έτσι θα είμαστε σε θέση να σταθούμε και να δούμε…

Είναι απαραίτητο όμως και κάτι ακόμα… Θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε στενές συναναστροφές με τους αδελφούς μας. Να συγχωρούμε… Να διακρατούμε τους υψηλούς κανόνες ηθικής διαγωγής. Να διαβάζουμε την Αγία Γραφή, να εφαρμόζουμε όσα μαθαίνουμε και να τηρούμε τη διευθέτηση της οικογενειακής λατρείας.

Θα τα καταφέρουμε; Τα εδάφια Αποκάλυψη 6: 16,17 μας λένε ότι θα είναι πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς θα επικρατεί σύγχυση και πανικός… Θα σταθούμε; Η απάντηση είναι στο χέρι μας. Έχουμε όλες τις προμήθειες για να τα καταφέρουμε… Από μας εξαρτάται…

Η ανάρτηση αυτή είναι από την ιστοσελίδα του αγαπητού αδελφού Θεοδωράκη


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: