Ποιο είναι το εδάφιο του έτους για το 2016, και γιατί είναι κατάλληλο;

Ποιο είναι το εδάφιο του έτους για το 2016, και γιατί είναι κατάλληλο;

Το εδάφιο του έτους για το 2016: «Η αδελφική σας αγάπη ας παραμένει».—Εβραίους 13:14

Τι θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για τα γεγονότα που βρίσκονται ακριβώς μπροστά μας; Στην επιστολή προς τους Εβραίους, ο Παύλος επισημαίνει πολλά πράγματα τα οποία θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την πίστη μας. Ένα πράγμα που είναι απαραίτητο τονίζεται στο πρώτο εδάφιο του τελευταίου κεφαλαίου αυτής της επιστολής. Πρόκειται για το εδάφιο που έχει επιλεχθεί ως το εδάφιο του έτους για το 2016. Μας προτρέπει: «Η αδελφική σας αγάπη ας παραμένει».—Εβρ. 13:1.

Τι σημαίνει για εμάς το να δείχνουμε αδελφική αγάπη; Η λέξη φιλαδελφία του πρωτότυπου κειμένου, που χρησιμοποίησε ο Παύλος, σημαίνει κυριολεκτικά «στοργή για αδελφό». Η αδελφική αγάπη είναι το είδος της στοργής που περιλαμβάνει ένα ισχυρό, θερμό αίσθημα προσωπικής προσκόλλησης, όπως αυτό που εκδηλώνεται προς έναν συγγενή ή κάποιον καλό φίλο. (Ιωάν. 11:36) Δεν προσποιούμαστε ότι είμαστε αδελφοί και αδελφές—είμαστε αδελφοί και αδελφές. (Ματθ. 23:8) Το ισχυρό αίσθημα προσκόλλησης που νιώθουμε ο ένας για τον άλλον συνοψίζεται όμορφα στα εξής λόγια: «Με αδελφική αγάπη, να νιώθετε τρυφερή στοργή ο ένας για τον άλλον. Στην απόδοση αμοιβαίας τιμής, να παίρνετε την πρωτοβουλία». (Ρωμ. 12:10) Όταν συνδυάζεται με την ἀγάπη που βασίζεται σε αρχές, αυτό το είδος στοργής προάγει ένα κλίμα στενής συντροφικότητας ανάμεσα στον λαό του Θεού.

«Η “αδελφική αγάπη”», σύμφωνα με κάποιον λόγιο, «είναι ένας όρος που συναντάμε σχετικά σπάνια σε μη Χριστιανικά κείμενα». Στον Ιουδαϊσμό, η έννοια της λέξης «αδελφός» μερικές φορές επεκτεινόταν και πέρα από τους σαρκικούς συγγενείς. Αλλά, όπως και να έχει, η σημασία της περιοριζόταν σε όσους ανήκαν στο Ιουδαϊκό έθνος—δεν συμπεριλάμβανε τους Εθνικούς. Ωστόσο, η Χριστιανοσύνη «αγκαλιάζει» όλους τους πιστούς, ανεξαρτήτως εθνικότητας. (Ρωμ. 10:12) Ως αδελφοί, έχουμε διδαχτεί από τον Ιεχωβά να νιώθουμε αδελφική στοργή ο ένας για τον άλλον. (1 Θεσ. 4:9) Αλλά γιατί είναι ζωτικό να παραμένει η αδελφική μας αγάπη;


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: