Πρέπει να Τηρούμε Γιορτές; Πρωτοχρονιά!

Πρωτοχρονιά. Η ημερομηνία και τα έθιμα που σχετίζονται με την Πρωτοχρονιά ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Αναφορικά με την προέλευση αυτής της γιορτής, Η Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια του Βιβλίου (The World Book Encyclopedia) δηλώνει: «Ο Ρωμαίος κυβερνήτης Ιούλιος Καίσαρας καθιέρωσε την 1η Ιανουαρίου ως την πρώτη ημέρα του χρόνου το 46 π.Χ. Οι Ρωμαίοι αφιέρωσαν αυτή την ημέρα στον Ιανό, το θεό των πυλών, των θυρών και των απαρχών. Ο Ιανουάριος πήρε το όνομά του από τον Ιανό, ο οποίος είχε δύο πρόσωπα—ένα που κοίταζε μπροστά και ένα που κοίταζε πίσω». Άρα λοιπόν, η Πρωτοχρονιά βασίζεται σε ειδωλολατρικές παραδόσεις.

imgg

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: