Προστασία του Οικοσυστήματος του Γουόργουικ

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν αρχίσει να χτίζουν τα νέα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία κοντά στη λίμνη Στέρλινγκ Φόρεστ (Μπλου Λέικ), στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Τι μέτρα έχουν πάρει για να προστατέψουν την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον;

Γύρω από το εργοτάξιο έφτιαξαν έναν προσωρινό φράχτη ώστε ζώα όπως οι κροταλίες και τα δύο είδη χελώνας που ζουν στην περιοχή να μην μπορούν να μπουν στο εργοτάξιο με κίνδυνο να παγιδευτούν εκεί και να τραυματιστούν. Ο φράχτης αυτός ελέγχεται τακτικά, και μετά την οικοδόμηση θα αφαιρεθεί. Όταν κάποιος κροταλίας εντοπίζεται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις, θα μεταφέρεται αλλού από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Η απαραίτητη κοπή των δέντρων έγινε στη διάρκεια του χειμώνα για να μην ενοχληθούν τα γαλαζοπούλια την περίοδο της αναπαραγωγής τους. Όταν τελειώσουν οι εργασίες στην έκταση όπου υπήρχαν τα δέντρα, οι Μάρτυρες θα τοποθετήσουν σπιτάκια πουλιών για να βοηθήσουν τα πουλιά να επιστρέψουν στην περιοχή.

Επίσης, το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, καθαρίζουν ορισμένα τμήματα της έκτασης και αναδεύουν το χώμα για να διευκολύνουν τυχόν σπόρους ενός είδους ύσσωπου, που είναι υπό εξαφάνιση, να διασκορπιστούν και να φυτρώσουν. Παρότι από το 2007 δεν έχει βρεθεί στην περιοχή κάποιο τέτοιο φυτό, το πρόγραμμα προστασίας του ακολουθείται πιστά.

Η λίμνη Στέρλινγκ Φόρεστ, που αποτελεί φυσικό όριο της έκτασης, φιλοξενεί ποικιλία υδρόβιων πουλιών, καθώς και ψαριών όπως πέστροφες, λαβράκια, τούρνες και πέρκες. Για την προστασία της λίμνης, οι μηχανικοί του έργου επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πράσινες μεθόδους δόμησης. Λόγου χάρη, στις στέγες των κτιρίων θα φυτευτούν φυτά τα οποία θα καθαρίζουν το βρόχινο νερό από τους ρύπους και θα μειώνουν την απορροή του. Επιπλέον έχει ληφθεί μέριμνα για την προστασία της βλάστησης γύρω από τη λίμνη.

Κάποιος Μάρτυρας που ασχολείται συγκεκριμένα με αυτές τις πτυχές του έργου είπε: «Στόχος μας είναι να προστατέψουμε το οικοσύστημα του Γουόργουικ, παρότι όλες αυτές οι εργασίες απαιτούν επιπλέον χρόνο και σχεδιασμό».

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: