Πόσοι Μάρτυρες του Ιεχωβά Υπάρχουν Παγκόσμια;

Έκθεση για το Υπηρεσιακό Έτος 2015 

Αριθμός των Μαρτύρων του Ιεχωβά παγκόσμια

8.220.105

Εκκλησίες

118.016

Χώρες όπου κηρύττουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά

240

images

Πώς υπολογίζετε τα μέλη σας;

Μάρτυρες του Ιεχωβά υπολογίζονται μόνο όσοι συμμετέχουν στο κήρυγμα των καλών νέων της Βασιλείας του Θεού κάθε μήνα. (Ματθαίος 24:14) Αυτό περιλαμβάνει τους βαφτισμένους Μάρτυρες καθώς και αυτούς που, αν και δεν έχουν βαφτιστεί ακόμα, έχουν τα προσόντα να είναι κήρυκες της Βασιλείας.

Χρειάζεται κάποιος να συνεισφέρει χρήματα για να γίνει μέλος;

Όχι. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συνεισφέρει είτε για να υπολογίζεται ως Μάρτυρας είτε για να έχει οποιονδήποτε διορισμό ή προνόμιο στην οργάνωσή μας. (Πράξεις 8:18-20) Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες συνεισφορές είναι ανώνυμες. Κάθε Μάρτυρας συνεισφέρει από τον χρόνο του, τις δυνάμεις του και τους πόρους του για το παγκόσμιο έργο που κάνουμε ανάλογα με την επιθυμία και τις περιστάσεις του.—2 Κορινθίους 9:7.

Πώς ξέρετε πόσοι είναι οι ενεργοί κήρυκες;

Κάθε μήνα, οι Μάρτυρες δίνουν οικειοθελώς έκθεση στην τοπική τους εκκλησία για το έργο κηρύγματος που κάνουν.

Οι εκθέσεις των εκκλησιών συλλέγονται και τα σύνολα στέλνονται στο τοπικό γραφείο τμήματος. Το γραφείο τμήματος στέλνει τα σύνολα για κάθε χώρα ή περιοχή στα παγκόσμια κεντρικά μας γραφεία.

Στο τέλος κάθε υπηρεσιακού έτους, * καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός Μαρτύρων για κάθε χώρα στη διάρκεια εκείνου του έτους. Αυτοί οι αριθμοί προστίθενται για να καθοριστεί ο αριθμός των Μαρτύρων παγκόσμια. Λεπτομερείς εκθέσεις για κάθε χώρα, περιλαμβανομένων και εμπειριών από το έργο κηρύγματος, δημοσιεύονται στο Βιβλίο Έτους των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αυτές οι εκθέσεις μάς ενθαρρύνουν, όπως ακριβώς παρόμοιες εκθέσεις ενθάρρυναν τους πρώτους Χριστιανούς.—Πράξεις 2:41· 4:4· 15:3.

Υπολογίζετε όσους είναι συνταυτισμένοι με την οργάνωσή σας αλλά δεν κηρύττουν;

Αν και δεν τους περιλαμβάνουμε στον αριθμό των Μαρτύρων, τους καλοδεχόμαστε στις συναθροίσεις μας. Οι περισσότεροι από αυτούς παρακολουθούν την ετήσια Ανάμνηση του θανάτου του Χριστού, και ο αριθμός τους καθορίζεται κατά προσέγγιση από τη διαφορά μεταξύ των παρόντων στη συγκεκριμένη περίσταση και του αριθμού των Μαρτύρων. Το 2015, παρακολούθησαν την Ανάμνηση συνολικά19.862.783 άτομα.

Πολλοί από όσους δεν παρακολουθούν τις συναθροίσεις μας ωφελούνται από τα δωρεάν κατ’ οίκον μαθήματα της Αγίας Γραφής που προσφέρουμε. Στη διάρκεια του 2015, διεξήγαμε κατά μέσο όρο9.708.968 Γραφικές μελέτες κάθε μήνα, και κάποιες από αυτές έγιναν με πολλά άτομα ταυτόχρονα.

Γιατί οι στατιστικές υπηρεσίες καταγράφουν μεγαλύτερο αριθμό Μαρτύρων από ό,τι εσείς;

Οι κατά τόπους στατιστικές υπηρεσίες καταγράφουν τα στοιχεία τους ρωτώντας τους ανθρώπους σε ποια θρησκεία ανήκουν. Για παράδειγμα, η Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι έρευνές της «επιδίωξαν να προσδιορίσουν αν οι ερωτηθέντες θεωρούσαν τους εαυτούς τους οπαδούς κάποιας θρησκευτικής κοινότητας», προσθέτοντας ότι τα στοιχεία είναι «υποκειμενικά παρά αντικειμενικά». Αντίθετα, εμείς υπολογίζουμε ως Μάρτυρες του Ιεχωβά μόνο όσους κηρύττουν σε άλλους και δίνουν έκθεση για τη δραστηριότητά τους, όχι αυτούς που απλώς χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους Μάρτυρες.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: