Πώς θα σας βοηθάει ο καρπός του αγίου πνεύματος του Θεού να τα βγάζετε πέρα με πιεστικές καταστάσεις ή να τις αποφεύγετε;

 «Αγάπη, χαρά, ειρήνη». Όταν προσπαθείτε να φέρεστε στους άλλους με σεβασμό, πιθανότατα θα είστε σε καλύτερη θέση να διαχειρίζεστε τα δικά σας αρνητικά συναισθήματα. Γιατί; Επειδή καθώς δείχνετε αδελφική αγάπη, τρυφερή στοργή και τιμή, θα αποφεύγετε καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία.—Ρωμ. 12:10.

 «Μακροθυμία, καλοσύνη, αγαθότητα». Θα προάγετε ειρηνικές σχέσεις αν ακολουθείτε τη νουθεσία: «Να δείχνετε καλοσύνη ο ένας στον άλλον και τρυφερή συμπόνια, συγχωρώντας ανεπιφύλακτα ο ένας τον άλλον». (Εφεσ. 4:32) Ενεργώντας έτσι, προλαβαίνετε τη δημιουργία καταστάσεων που διαφορετικά θα προκαλούσαν ανησυχία. Επίσης, μπορείτε να διαχειρίζεστε πιο αποτελεσματικά καταστάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας της ανθρώπινης ατέλειας.

 «Πίστη». Σήμερα, η ανησυχία μας σχετίζεται συχνά με την έγνοια για τα χρήματα και τα υλικά αποκτήματα. (Παρ. 18:11) Συνεπώς, η ισχυρή πίστη στη στοργική φροντίδα του Ιεχωβά μπορεί να σας βοηθάει να τα βγάζετε πέρα με τέτοιου είδους ανησυχία ή να την αποφεύγετε. Πώς συμβαίνει αυτό; Μπορείτε να γλιτώσετε από πολλή ανησυχία δίνοντας προσοχή στη θεόπνευστη συμβουλή του αποστόλου Παύλου να μένουμε «ικανοποιημένοι με τα παρόντα πράγματα». Ο ίδιος προσθέτει: «Διότι [ο Θεός] έχει πει: “Δεν πρόκειται να σε αφήσω ούτε πρόκειται να σε εγκαταλείψω”. Ώστε εμείς να έχουμε μεγάλο θάρρος και να λέμε: “Ο Ιεχωβά είναι βοηθός μου· δεν θα φοβηθώ. Τι μπορεί να μου κάνει άνθρωπος;”»—Εβρ. 13:5, 6.

«Πραότητα, εγκράτεια». Σκεφτείτε πόσο πρακτικό και αποτελεσματικό είναι να εκδηλώνετε αυτές τις ιδιότητες. Πιθανότατα, έτσι θα αποφεύγετε ενέργειες που θα προκαλούσαν ανησυχία σε εσάς προσωπικά, και θα ωφελείστε αποφεύγοντας “τη μοχθηρή πικρία, τον θυμό, την οργή, την κραυγή και τα υβριστικά λόγια”.—Εφεσ. 4:31.

Ομολογουμένως, θα χρειαστείτε ταπεινοφροσύνη προκειμένου να υποταχθείτε στο «κραταιό χέρι του Θεού» και να “ρίξετε κάθε ανησυχία σας πάνω του”. (1 Πέτρ. 5:6, 7) Αλλά καθώς καλλιεργείτε ταπεινοφροσύνη, θα βαδίζετε σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στην εύνοια και στην υποστήριξη του Θεού. (Μιχ. 6:8) Διατηρώντας ρεαλιστική εικόνα για τις σωματικές, τις διανοητικές και τις συναισθηματικές ικανότητές σας, θα είναι λιγότερο πιθανό να σας κατακλύζει η ανησυχία, εφόσον θα στηρίζεστε στον Θεό.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: