Πώς Μπορούμε να Διατηρούμε «Στάση Προσμονής»;

1. Γιατί θα μπορούσαμε να γίνουμε ανυπόμονοι;

ΟΤΑΝ η Βασιλεία ιδρύθηκε το 1914, το σύστημα του Σατανά μπήκε στις τελευταίες ημέρες του. Ως αποτέλεσμα ο Διάβολος και οι δαίμονές του ριχτηκαν στη γη,γνωρίζοντας ότι τους απομένει μικρό χρονικό διάστημα. Παρότι το Γραφικό βιβλίο της Αποκάλυψης δεν δηλώνει επακριβώς το χρόνο της απομάκρυνσης του Σατανά, αναφέρει ωστόσο μια σειρά γεγονότων τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να υπολογίσουμε πότε εκδιώχθηκε εκείνος από τον ουρανό. Οι Γραφές προσδιορίζουν σαφώς το 1914 ως το έτος κατά το οποίο τελείωσαν «οι προσδιορισμένοι καιροί των εθνών» και ιδρύθηκε η Βασιλεία. Ωστόσο, αυτό το μικρο χρονικό διάστημα συνεχίζεται επί δεκαετίες, και ίσως μερικοί πιστεύουν ότι οι τελευταίες ημέρες έχουν διαρκέσει πολύ, κανοντας τους ανυπόμονους.

4. Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουμε;

Όπως ο Μιχαίας, είμαστε και εμείς αναγκασμένοι να ζούμε ανάμεσα σε ιδιοτελείς ανθρώπους. Πολλοί είναι «αχάριστοι, χωρίς οσιότητα, άστοργοι».Η κινητήρια δύναμη του σημερινού συστήματος είναι η ιδιοτέλεια. Περισσότερο παρά ποτέ, το κυνήγι του χρήματος αποτελεί το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή πολλών ανθρώπων. Λόγω αυτής της ιδιοτελούς επιδίωξης, οι υπόλοιπες αξίες αγνοούνται. Σιγουρα στενοχωριόμαστε πολύ βλέποντας όλα αυτά.
Αλλοι παλι αντιμετωπίζουν μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Ο Ιησούς είπε ότι οι ακόλουθοί του θα είχαν εναντίωση από την οικογένεια. Βεβαια σε καμία περίπτωση δεν φταίει το Γραφικό άγγελμα όταν δημιουργούνται ρήξεις στην οικογένεια. Αντίθετα, οι ρήξεις προξενούνται από τη θέση που παίρνουν τα μη ομόπιστα μέλη της οικογένειας. Ίσως επιλέξουν να απορρίψουν τη Χριστιανοσύνη ή να της εναντιωθούν, δημιουργώντας διαιρέσεις. Είναι λοιπον ιδιαιτερα δύσκολο να υπομένουμε χλευασμό και εναντίωση από την οικογένεια! Βεβαια ένα πιστο ατομο σε μια τετοια περιπτωση δεν θα πρεπει να ενδιδει στην πίεση των συγγενών. Αντιθέτως, το καλυτερο είναι να μενουμε όσιοι και να περιμένουμε υπομονετικά ώσπου να τακτοποιήσει ο Ιεχωβά τα ζητήματα.

5, 6. Πώς ανταμείφθηκε ο Μιχαίας από τον Ιεχωβά, αλλά τι δεν είδε;

Ο Ιεχωβά αντάμειψε τον Μιχαία για την υπομονή του. Ο Μιχαίας είδε το τέλος του Βασιλιά Άχαζ και της πονηρής του διακυβέρνησης. Είδε επίσης το γιο του Άχαζ, τον Εζεκία, να κληρονομεί το θρόνο και να αποκαθιστά την αγνή λατρεία. Το δε άγγελμα κρίσης που μετέδωσε εναντίον της Σαμάρειας εκπληρώθηκε όταν οι Ασσύριοι εισέβαλαν στο βόρειο βασίλειο του Ισραήλ.
Ο Μιχαίας δεν είδε την εκπλήρωση όλων όσων τον ενέπνευσε ο Ιεχωβά να προφητεύσει. Λόγου χάρη, έγραψε ότι στο τελικό διάστημα των ημερών το βουνό του οίκου του Ιεχωβά θα στερεωθεί πάνω από την κορυφή των βουνών και θα υψωθεί πάνω από τους λόφους· και σε αυτό θα συρρέουν λαοί. Και πολλά έθνη θα πάνε και θα πουν: “Ελάτε να ανεβούμε στο βουνό του Ιεχωβά”». Οι λαοί και τα κραταιά έθνη που αναφέρονται εδώ, δεν είναι τα έθνη και οι κυβερνήσεις αυτού του κόσμου. Απεναντίας, η προφητεία εφαρμόζεται σε άτομα από όλα τα έθνη που στρέφονται στην απόδοση ενωμένης ιερής υπηρεσίας στο βουνό της αληθινής λατρείας του Ιεχωβά.
Ο Μιχαίας πέθανε πολύ προτού εκπληρωθεί αυτή η προφητεία. Παρ’ όλα αυτά, ήταν αποφασισμένος να μείνει όσιος στον Ιεχωβά μέχρι το θάνατό του. Μπορούσε να περιμένει υπομονετικά σε καιρούς στενοχώριας επειδή ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Ιεχωβά θα εκπλήρωνε όλες τις υποσχέσεις Του. Ο πιστός αυτός προφήτης εμπιστευόταν στον Ιεχωβά. Η προφητεια που δεν προλαβε να δει την εκπληρωση της, λαβαινει χώρα πριν από το τέλος του παρόντος πονηρού συστήματος πραγμάτων στις μερες μας, ενώ τα έθνη εξακολουθούν να λατρεύουν ψεύτικους θεούς. Η σταση & τα λογια του Μιχαίας βεβαια μας δειχνουν τι θα πρεπει να κανουμε εμεις ως αληθινοι λατρεις. Όλοι οι λαοί θα περπατούν ο καθένας σύμφωνα με το όνομα του θεού του. Εμείς, όμως, θα περπατάμε σύμφωνα με το όνομα του Ιεχωβά του Θεού μας στον αιώνα, και μάλιστα για πάντα.

7, 8. (β) Πώς θα περάσει πιο γρήγορα ο χρόνος;

Ολοι μας επιθυμούμε να τερματίσει σύντομα ο Ιεχωβά αυτό το πονηρό σύστημα. Αλλά για να περιμένουμε υπομονετικά, χρειάζεται να βλέπουμε τα ζητήματα από τη δική του οπτική γωνία. Μέχρι τότε ο Θεός δίνει σε ανθρώπους κάθε είδους την ευκαιρία να αποκτήσουν «ακριβή γνώση της αλήθειας», να ενεργήσουν σε αρμονία με αυτή τη γνώση και να σωθούν. Αν μένουμε πολυάσχολοι λοιπον βοηθώντας άλλους να αποκτήσουν ακριβή γνώση για τον Θεό, θα περάσει πιο γρήγορα ο χρόνος που απομένει ωσότου εκτελέσει ο Ιεχωβά την κρίση του.

9-11. Έχει εκπληρωθεί το εδάφιο 1 Θεσσαλονικείς 5:3; Εξηγήστε.

Στο εγγύς μέλλον, τα έθνη θα εξαγγείλουν «Ειρήνη και ασφάλεια!» όπως αναφερετε σ αυτά τα εδαφια.Για να μείνουμε πνευματικά άγρυπνοι, καλο είναι να ανασκοπουμε μερικά γεγονότα που έχουν προλειάνει το έδαφος για αυτή τη σημαντική διακήρυξη.
Π.χ., το τέλος τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου βρήκε τα έθνη να απαιτούν την εδραίωση της ειρήνης. Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ιδρύθηκε η Κοινωνία των Εθνών με την ελπίδα ότι θα έφερνε ειρήνη. Αργότερα, μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τα Ηνωμένα Έθνη ενσάρκωσαν την ελπίδα του κόσμου για ειρήνη στη γη. Εντούτοις, δεν εχει επιτεφχθει κατι υπερ της πραγματικης ειρήνης και ασφάλειας. Καμια προσπαθεια αυτων των οργανισμων & των διακυρηξεων τους δεν αποτέλεσαν την εκπλήρωση της προφητείας του εδαφίου 1 Θεσσαλονικείς 5:3, επειδή η προειπωμένη «ξαφνική καταστροφή» δεν έχει συμβεί ακόμη.

13. Γιατί συγκρατούν οι άγγελοι τους ανέμους της καταστροφής;

Καθώς περιμένουμε την εκπλήρωση του εδαφίου 1 Θεσσαλονικείς 5:3, πανίσχυροι άγγελοι συγκρατούν τους καταστροφικούς ανέμους της μεγάλης θλίψης λογω του ότι πρεπει πρωτα να εκπληρωθει ενα καθοριστικό γεγονός το οποιο περιγράφεται από τον απόστολο Ιωάννη στην Αποκαλυψη. Αυτό είναι το τελικό σφράγισμα των χρισμένων “δούλων του Θεού μας”. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το τελικό σφράγισμα, οι άγγελοι θα εξαπολύσουν τους ανέμους της καταστροφής. Αυτό το σφράγισμα συνδέεται προφανώς με τη “συγκέντρωση των εκλεγμένων” την οποία προείπε ο Ιησούς. (Ματ 24:31) Επομένως, η τελική καταστροφική μανία της “μεγάλης θλίψης” πρέπει να έρθει αφού θα έχουν συγκεντρωθεί οι εκλεγμένοι και θα έχει ολοκληρωθεί το σφράγισμά τους και όταν οι τέσσερις άγγελοι θα αφήσουν τους τέσσερις ανέμους να φυσήξουν πάνω στη γη, στη θάλασσα και στα δέντρα.

15. Γιατί δεν έχει ενεργήσει βεβιασμένα ο Ιεχωβά;

Παρά το όνειδος που συσσωρεύουν οι άνθρωποι στο όνομά του, ο Ιεχωβά περιμένει υπομονετικά τον κατάλληλο καιρό για να ενεργήσει. Αυτό το κανει γιατι δεν θέλει να καταστραφεί κανένας ειλικρινής άνθρωπος. Επισης δεν πρεπει να ξεχναμε ότι ο Ιεχωβά δεν αντιλαμβάνεται το χρόνο όπως εμείς. Για Εκείνον που ζει αιώνια, χίλια χρόνια είναι σαν μία ημέρα. Ο Ιεχωβά δεν περιορίζεται ούτε πιέζεται από το χρόνο, αλλά και δεν αργοπορεί ως προς την ανάληψη δράσης. Εφόσον έχει απεριόριστη σοφία, γνωρίζει πότε ακριβώς είναι ο καλύτερος καιρός να αναλάβει δράση προς όφελος όλων όσων περιλαμβάνονται, και περιμένει υπομονετικά να έρθει εκείνος ο καιρός.

16, 17. (β) Γιατί είναι επείγον να επιστρέψουν οι αδρανείς στον Ιεχωβά;

Ίσως κάποιος στην εκκλησία να τους πλήγωσε και γι’ αυτό διεκοψαν τις επαφές τους με την οργάνωση του Ιεχωβά. Καλο είναι να ρωτησουν ομως:
Α)“Έχει σήμερα η ζωή μου περισσότερο νόημα και νιώθω μεγαλύτερη ευτυχία;
Β)Ο Ιεχωβά ήταν που με πρόσβαλε ή μήπως κάποιος ατελής άνθρωπος;
Γ)Έκανε ποτέ κάτι ο Ιεχωβά Θεός για να με βλάψει;”
Στην πραγματικότητα, εκείνος κάνει πάντα το καλό σε εμάς, ακόμη και αν δεν ζούμε σύμφωνα με την αφιέρωσή μας

19. Πώς μπορούμε να συσπειρωθούμε;

Μπορουμε να το κανυμε αυτό με το να πλησιάσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον. Τι σημαίνει αυτό; Όταν ένας καλά εκπαιδευμένος στρατός δέχεται επίθεση, οι στρατιώτες συσπειρώνονται, δηλαδή πλησιάζουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο, σχηματίζουν μια αδιαπέραστη γραμμή άμυνας. Παρομοια & σε μας, ο Σατανάς εντείνει τις επιθέσεις του εναντιων μας. Γι αυτό αυτός δεν είναι καιρός για να πολεμάμε μεταξύ μας. Είναι καιρός να πλησιάζουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, να παραβλέπουμε τις ατέλειες των αδελφών μας και να εμπιστευόμαστε στην ηγεσία του Ιεχωβά. Ώστε να σχηματιζουμε μια ισχυρη αμυντικη γραμμη απεναντι στις επιθεσεις του Σατανα.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: