Βοηθάμε Αυτούς που Βρίσκονται σε Ανάγκη;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια εδώ στην Ελλάδα οι οικονομικές συνθήκες έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Αν και δεν είμαστε μέρος του κόσμου και η ζωή μας είναι μετρημένη και χωρίς περιττές σπατάλες η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και εμάς όσο και τους υπόλοιπους γύρω μας.

Πολλοί αδελφοί μας έχουν δει το εισόδημα τους να μειώνεται η ακόμα χειρότερα να έχουν χάσει την δουλειά τους και το πενιχρό εισόδημα που παρέχει το κράτος μέσω των μηχανισμών πρόνοιας να μην επαρκεί ούτε καν για τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Τι θα πρέπει εμείς να κάνουμε και πως μπορούμε να βοηθήσουμε όσους αδελφούς μας βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης;

Ας αναλύσουμε ποιες είναι οι κατάλληλες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε ατομικά η συλλογικά.

Αν οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά καλό είναι να τους ρωτήσουμε τι πρέπει να κάνουμε και πως μπορούμε να προσφέρουμε έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους αδελφούς μας που μας έχουν ανάγκη.

Αν δεν έχουμε κάποια ενημέρωση αλλά ξέρουμε ότι κάποιοι αδελφοί μας βρίσκονται σε δυσχέρεια μπορούμε να αγοράσουμε εμείς για αυτούς κάποια προϊόντα όπως θα υποδείξουμε παρακάτω και να τους τα προσφέρουμε κάνοντας τους μια επίσκεψη και μιλώντας μαζί τους για να δούμε αν μπορούμε και με κάποιο άλλο τρόπο να βοηθήσουμε.

Ας έχουμε υπόψη μας ότι οι αδελφοί μας έχουν ακόμα την αξιοπρέπεια τους και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και εμείς με αδελφικό πνεύμα και όχι με ένα πνεύμα κοσμικής ελεημοσύνης που ίσως να προσέβαλε τους αδελφούς μας

Τους κάνουμε να καταλάβουν με την συζήτηση μας που θα επακολουθήσει την επίσκεψη μας ότι θέλουμε να τους βοηθήσουμε με όσα υλικά αποκτήματα μας έχουν μείνει προς το παρόν γιατί είμαστε σίγουροι ότι ο Ιεχωβά δεν ξεχνά κανέναν δούλο του και εμείς δεν ξεχνάμε τους αδελφούς της εκκλησίας μας πρώτιστα.

Όλοι μας αγοράζουμε διάφορα προϊόντα από μεγάλες η μικρότερες αλυσίδες καταστημάτων τις γνωστές μας Super Market αν δεν το έχουμε προσέξει εκτός από τα επώνυμα προϊόντα που διαφημίζονται στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τον έντυπο τύπο υπάρχουν και προϊόντα ετικέτας, δηλαδή προϊόντα μη ονομαστά αλλά έχουν την επωνυμία του καταστήματος που ενώ είναι φτηνότερα και οικονομικότερα είναι εξίσου ασφαλή προϊόντα.

Μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε από αυτά τα προϊόντα εξοικονομώντας χρήματα και κάνοντας καλύτερη την βοήθεια μας προς τους αδελφούς μας.

Μπορούμε να αγοράσουμε προϊόντα όπως Ζυμαρικά Ρύζια Όσπρια προτιμώντας τις οικονομικές συσκευασίες του ενός κιλού. Ακόμα μπορούμε να αγοράσουμε κονσερβοποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται ψυγείο για να συντηρηθούν όπως χυμό ντομάτας η αποφλοιωμένα ντοματάκια γάλα κονσέρβα η χάρτινη συσκευασία μακράς διαρκείας που δεν χρειάζεται ψυγείο για συντήρηση. Ακόμα άλλα προϊόντα είναι το λάδι η ζάχαρη ο καφές το τσάι.

Αν πάμε τα προϊόντα άμεσα στον αδελφό μας που τα έχει ανάγκη και όχι στο πρεσβυτέριο μπορούμε να αγοράσουμε συσκευασμένο κοτόπουλο, κιμά, πατάτες, ξερά κρεμμύδια, καρότα, πορτοκάλια για στύψιμο και λεμόνια. Φυσικά μπορούμε να αγοράσουμε και άλλα προϊόντα όπως χαρτί υγείας, γενικό υγρό καθαρισμού, σαπούνι χεριών, χλώριο και υγρό πλυσίματος ρούχων για χρήση στο χέρι και το πλυντήριο.

Βέβαια υπάρχουν και άλλα προϊόντα που μπορούμε να πάμε στους αδελφούς μας για να τους βοηθήσουμε. Αν έχετε κάτι άλλο χρήσιμο που θα μπορούσε να προστεθεί μπορείτε να μας το στείλετε και να το αναρτήσουμε εδώ. Ακόμα μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή εδώ την ιστοσελίδα και να δείτε τα οικονομικότερα προϊόντα σε κάθε κατηγορία για όλες σχεδόν τις αλυσίδες Super Market.

Σας ευχαριστούμε για την βοήθεια που δίνετε στους αδελφούς μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να είστε σίγουροι ότι τόσο ο Ιεχωβά όσο και οι αδελφοί μας το εκτιμούν αυτό άσχετα αν δεν μπορούν να μας το δείξουν άμεσα.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: