Πώς πρέπει να βλέπει ο Χριστιανός το κυνήγι και το ψάρεμα;

Η Αγία Γραφή δεν καταδικάζει το κυνήγι ούτε το ψάρεμα. (Δευτερονόμιο 14:4, 5, 9,20· Ματθαίος 17:27· Ιωάννης 21:6) Ωστόσο, οι Χριστιανοί που κυνηγούν ή ψαρεύουν χρειάζεται να έχουν υπόψη αρκετές Γραφικές αρχές.

Ο Θεός επέτρεψε στον Νώε και στους απογόνους του να θανατώνουν ζώα και να τα τρώνε, υπό την προϋπόθεση ότι θα άφηναν το αίμα των ζώων να στραγγίξει προτού τα φάνε. (Γένεση 9:3, 4) Αυτή η οδηγία τόνιζε ότι έπρεπε να σέβονται τη ζωή των ζώων επειδή προερχόταν από τον Θεό. Ως εκ τούτου, οι Χριστιανοί δεν σκοτώνουν ζώα απλώς και μόνο για αθλητικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς και με κατάφωρη έλλειψη σεβασμού για τη ζωή.—Παροιμίες 12:10.

Υπάρχει άλλη μία πτυχή η οποία περιλαμβάνει τη στάση μας. Οι απόστολοι που ήταν ψαράδες πιθανότατα χαίρονταν όταν είχαν καλή ψαριά. Εντούτοις, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι καυχιούνταν για τις ικανότητές τους στο ψάρεμα ή στο κυνήγι ή ότι ψάρευαν ή κυνηγούσαν για να ανταγωνιστούν άλλους, για να αποδείξουν τον ανδρισμό τους ή για την έντονη συγκίνηση που θα ένιωθαν καθώς θα καταδίωκαν, θα εξουδετέρωναν και θα θανάτωναν κάποιο ζώο.—Ψαλμός 11:5· Γαλάτες 5:26.

Επομένως, μπορούμε να αναρωτηθούμε: “Αποτελώ εγώ παράδειγμα ως προς την εκδήλωση σεβασμού απέναντι στην άποψη του Ιεχωβά για τη ζωή; Μήπως το κυνήγι ή το ψάρεμα κυριαρχεί στις σκέψεις και στις συζητήσεις μου; Με χαρακτηρίζει ο τρόπος ζωής μου ως κυνηγό ή ως διάκονο του Θεού; Μήπως το κυνήγι ή το ψάρεμα με κάνει να συναναστρέφομαι στενά με μη ομόπιστους ή να παραμελώ την οικογένειά μου;”—Λουκάς 6:45.

Μερικοί που κυνηγούν ή ψαρεύουν για τροφή μπορεί να πιστεύουν ότι είναι δικαιολογημένοι αν παραμελούν τα πνευματικά ζητήματα στη διάρκεια της κυνηγετικής ή της αλιευτικής περιόδου. Ωστόσο, δείχνουμε πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό όταν δεν επιτρέπουμε σε τίποτα να έχει προτεραιότητα έναντι των δικών του συμφερόντων. (Ματθαίος 6:33) Επιπρόσθετα, οι Χριστιανοί υπακούν σε όλους τους νόμους του «Καίσαρα» όσον αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα, είτε οι αρχές επιβάλλουν την τήρησή τους είτε όχι.—Ματθαίος 22:21· Ρωμαίους 13:1.

Προκειμένου να συμμορφωθούν με την άποψη του Ιεχωβά για το κυνήγι και το ψάρεμα, μερικοί ίσως χρειάζεται να διορθώσουν τον τρόπο σκέψης τους με γνώμονα τους κανόνες του. (Εφεσίους 4:22-24) Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να σεβόμαστε τις αποφάσεις που παίρνουν οι άλλοι με βάση τη συνείδησή τους. Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει η συμβουλή του αποστόλου Παύλου: «Ας μην κρίνουμε πια ο ένας τον άλλον, αλλά απεναντίας να είστε αποφασισμένοι να μη βάζετε μπροστά σε αδελφό πρόσκομμα». (Ρωμαίους 14:13) Η εκδήλωση τέτοιας ανιδιοτελούς αγάπης και σεβασμού συμβάλλει στην ειρήνη μέσα στην εκκλησία και ευαρεστεί τον Δημιουργό μας, την Πηγή κάθε ζωής.—1 Κορινθίους 8:13. – πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: