Ρωσία : Επιβλήθηκε σε μάρτυρα του Ιεχωβά ποινή 6,5 ετών για εξτρεμισμό στην Κριμαία

Δικαστήριο στην ελεγχόμενη από την Ρωσία Κριμαία επέβαλε σε μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά ποινή κάθειρξης 6,5 ετών για διοργάνωση εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων

Η ετυμηγορία την οποία εξέδωσε το δικαστήριο της περιοχής Γκαγκάρινσκι, στην πόλη της Σεβαστούπολης, ανακοινώθηκε την Δευτέρα εν μέσω μιας συνεχιζόμενης καταστολής της θρησκείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι στην Ρωσία έχουν χαρακτηρισθεί εξτρεμιστές και έχουν τεθεί εκτός νόμου από το 2017.

Το δικαστήριο δεν αποκάλυψε το όνομα του εναγόμενου. Ούτε ανέφερε τι έκανε για να καταδικαστεί. Ανέφερε ότι στην απόφασή του μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός 10 ημερών.

Το γραφείο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε ότι ο καταδικασθείς είναι ο Βίκτορ Στασέφσκι. Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, αναφέρει ότι η υπόθεση αυτή, «όπως πολλές παρόμοιες υποθέσεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά, βασίσθηκε σε κατάθεση μυστικού μάρτυρα».

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βρίσκονται εδώ και χρόνια υπό πίεση στη Ρωσία, όπου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζεται από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. {https://www.in.gr}

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: