Ρωσία: Ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 έτη σε πέντε μάρτυρες του Ιεχωβά

Δικαστήριο της πόλης Βόλγκογκραντ στη Ρωσία επέβαλε σε πέντε μάρτυρες του Ιεχωβά ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 έτη, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.

Και οι πέντε καταδικάστηκαν, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της περιοχής, για συμμετοχή σε δραστηριότητες εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στους τρεις εκ των πέντε καταδικασθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για χρηματοδότηση εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Διώξεις κατά των μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «οι γηραιότεροι» και «στην πραγματικότητα καθοδηγητές» της τοπικής θρησκευτικής οργάνωσης στρατολογούσαν άτομα, «προπαγάνδιζαν την υπεροχή» των ακολούθων «των μαρτύρων του Ιεχωβά», διοργάνωναν συγκεντρώσεις, θρησκευτικές ομιλίες και λειτουργίες, ενώ ελάμβαναν από «Διευθυντικό Κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία» θρησκευτικά βιβλία, «μεταξύ των οποίων και βιβλία εξτρεμιστικού περιεχομένου» και ειδικά ερωτηματολόγια «για να δηλώνουν την άρνησή τους σε ιατρικές παρεμβάσεις».

Οι διώξεις εναντίον των μαρτύρων του Ιεχωβά άρχισαν το 2017, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι πρόκειται για εξτρεμιστική οργάνωση. Έκτοτε, εναντίον των μαρτύρων του Ιεχωβά ασκούνται ποινικές διώξεις, ενώ διεξάγονται έρευνες στα σπίτια τους.

Πηγή: Novaya Gazeta


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: