Ρωσία: Φυλακίζονται μάνα και γιος που είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 69χρονη Μάρτυρα του Ιεχωβά και έξι ετών στον γιο της – Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν χαρακτηριστεί εξτρεμιστική οργάνωση» από το Ανώτατο Δικαστήριο

Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε μια γυναίκα ηλικίας 69 ετών, Μάρτυρα του Ιεχωβά και έξι ετών στον γιο της επέβαλε ρωσικό δικαστήριο στην περιοχή Χακάσια της Σιβηρίας. Ο γιος κρίθηκε ένοχος για σοβαρότερα αδικήματα και ειδικότερα για διάπραξη σοβαρότερων αδικημάτων και συγκεκριμένα για διοργάνωση δραστηριοτήτων μιας εκτός νόμου οργάνωσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν χαρακτηριστεί «εξτρεμιστική οργάνωση» το 2017, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας που έδωσε εντολή για τη διάλυσή της. Οι αρχές έχουν συλλάβει εκατοντάδες μέλη της οργάνωσης, ενώ δεκάδες έχουν καταδικαστεί για εξτρεμιστική δραστηριότητα.

Αρνούνται την ενοχή

Η 69χρονη Βαλεντίνα Μπαρανόφσκαγια είναι η πρώτη γυναίκα και το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά που καταδικάζεται σε τέτοια ποινή. Ο γιος της, Ρομάν Μπαρανόφσκι, καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών με την κατηγορία ότι διοργάνωνε δραστηριότητες μιας οργάνωσης που έχει τεθεί εκτός νόμου, η οποία θεωρείται βαρύτερη κατηγορία της απλής συμμετοχής βάσει της οποίας καταδικάστηκε η μητέρα του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρτύρων του Ιεχωβά Γιαροσλάβ Σιβούλσκι, προσθέτοντας ότι και οι δύο τους αρνήθηκαν την ενοχή τους και θα εφεσιβάλλουν την απόφαση.

Το δικαστήριο δεν ανταποκρίθηκε, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση, ενώ ο Σιβούλσκι δήλωσε ότι μια «τέτοια σκληρότητα δεν δικαιολογείται».

«Η σημερινή απόφαση, σύμφωνα με την οποία μια μεγάλη γυναίκα και ο γιός της με αβάσιμες κατηγορίες καταδικάστηκαν σε πραγματικές ποινές φυλάκισης, αναβαθμίζει τις διώξεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε νέο επίπεδο. Τέτοια σκληρότητα δεν δικαιολογείται. Η σύγχρονη Ρωσία ως προς το επίπεδο των αδικαιολόγητων θρησκευτικών διώξεων προσεγγίζει την Σοβιετική Ένωση», υπογράμμισε ο Σιβούλσκι.

Υπό πίεση οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά βρίσκονται υπό πίεση εδώ και χρόνια στην Ρωσία, όπου κυρίαρχο ρόλο έχει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υποστηρίζεται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι Ορθόδοξοι μελετητές της θεωρούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ως μια επικίνδυνη ξενόφερτη αίρεση που διαβρώνει τους κρατικούς θεσμούς και τις παραδοσιακές αξίες, κατηγορίες που οι ίδιοι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καταδικάσει την καταστολή που χρησιμοποιούν εναντίον τους οι ρωσικές αρχές.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: