Ρωσικό δευτεροβάθμιο Δικαστήριο απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως των Μαρτύρων

Στις 16 Ιανουαρίου, του 2017, το Δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε την έφεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά που αμφισβήτησε τη νομιμότητα της προειδοποίησης του Γενικού Εισαγγελέα που έχει εκδοθεί εις βάρος του τοπικού γραφείου. Η επιτροπή τριών δικαστών απέρριψε όλα τα επιχειρήματα που κατατέθηκαν από τους δικηγόρους των Μαρτύρων του Ιεχωβά και κατέστησε την απόφασή εκτελεστή μετά από μια συνεδρίαση 10 λεπτών.

Η απόφαση επικυρώνει την απόφαση του δικαστή Tverskoy της 12ης του Οκτώβρη του 2016 του Επαρχιακού Δικαστηρίου απόφαση που αποφάνθηκε υπέρ του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα. Η προειδοποίηση, με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2016, είναι πλέον εκτελεστή. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ασαφές τι επιπτώσεις θα έχει η προειδοποίηση για τη θρησκευτική ελευθερία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία.

Η Υπόθεση είναι η παρακάτω

Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Περιορίζει Περαιτέρω τη Λατρεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Στις 18 Οκτωβρίου 2016, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστήριξε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου η οποία ζητούσε τη διάλυση του τοπικού σωματείου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Οριόλ με την κατηγορία του «εξτρεμισμού». Αυτό είναι το έβδομο τοπικό σωματείο των Μαρτύρων που διαλύουν τα ρωσικά δικαστήρια—και βασίζονται κάθε φορά σε εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου περί εξτρεμισμού στη λατρεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι τοπικές αρχές του Οριόλ είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν να κλείσουν το σωματείο στο Οριόλ βασιζόμενες σε χαλκευμένα στοιχεία. Όταν αυτές οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αίτημα τον Μάιο του 2016 υποστηρίζοντας ότι το σωματείο στο Οριόλ είναι «εξτρεμιστική» οργάνωση.

Αυτή η υπόθεση είναι βαρυσήμαντη επειδή το σωματείο στο Οριόλ είναι το πρώτο που λαβαίνει προειδοποίηση και διαλύεται μετά την προειδοποίηση που έστειλε η Γενική Εισαγγελία τον Μάρτιο του 2016 στο γραφείο τμήματος των Μαρτύρων στη χώρα.

Ρωσικό Δικαστήριο Απορρίπτει Προσφυγή των Μαρτύρων Κατά Προειδοποίησης

Στις 12 Οκτωβρίου 2016, το Περιφερειακό Δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας απέρριψε την προσφυγή των Μαρτύρων η οποία αμφισβητούσε τη νομιμότητα της προειδοποίησης του Γενικού Εισαγγελέα προς το Διοικητικό Κέντρο, που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Στην προειδοποίηση, με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2016, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι αυτές που συμμετείχαν σε «εξτρεμιστική δράση» είναι ορισμένες τοπικές θρησκευτικές οργανώσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά—όχι το Διοικητικό Κέντρο. Αλλά εφόσον το Διοικητικό Κέντρο είναι το εθνικό κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνο. Η υποτιθέμενη «εξτρεμιστική δράση» στην πραγματικότητα προέκυψε από κατασκευασμένα στοιχεία και ψευδείς δηλώσεις που σκηνοθέτησαν οι τοπικές αρχές. Ο δικαστής δεν επέτρεψε στους προσφεύγοντες να καλέσουν μάρτυρες για να καταθέσουν στη δίκη ούτε να παρουσιάσουν βίντεο που πιστοποιούν ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, τοποθετήθηκαν υποτιθέμενα εξτρεμιστικά έντυπα σε χώρους λατρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι Μάρτυρες θα προσβάλουν αυτή την απόφαση στο Δικαστήριο της Μόσχας. Αν και αυτό το δικαστήριο αποφανθεί εναντίον τους, η προειδοποίηση του Γενικού Εισαγγελέα θα καταστεί εκτελεστή, απειλώντας ενδεχομένως τη θρησκευτική ελευθερία των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε όλη τη Ρωσία. Βάσει αυτής της αρνητικής απόφασης, καθώς και νέων κατασκευασμένων στοιχείων για «εξτρεμιστική δράση» κάποιων τοπικών κοινοτήτων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να κινήσει διαδικασίες για το κλείσιμο του Διοικητικού Κέντρου.

πηγή

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: