Ρώσος ιστορικός υποστηρίζει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά

O Maksim Leonardovich Σεφτσένκο είναι ο πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Θρησκείας και πολιτική στο σύγχρονο κόσμο και μέλος του Συμβουλίου για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας.

«Θεωρώ ότι αυτή η δίκη, φυσικά, παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας της συνείδησης, καθόσον είναι δύσκολο να καλέσετε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά μια εξτρεμιστική οργάνωση. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν εντοπιστεί είτε σε οποιαδήποτε τρομοκρατία πράξεις ή κακές προθέσεις. Οι Μάρτυρες δεν καλέσετε για οποιαδήποτε ένοπλη ενέργειες, τρομοκρατικές οργανώσεις, ή ανυπακοή.

«Η προσπάθεια να κατηγορούν τους Μάρτυρες του δεν αιμοδοσίας. Αλλά υπάρχει μια μάζα από Ορθόδοξες ομάδες, ή μουσουλμάνοι ή εβραίοι, ακόμη περισσότερο, οι οποίοι δείχνουν την ίδια φροντίδα προς το αίμα, θεωρώντας ότι το ιερό φορέα της ζωής, για παράδειγμα. Έτσι, είναι δυνατόν να πάει πολύ μακριά.

«Νομίζω, βέβαια, ότι οι Μάρτυρες διώκονται για ένα μόνο λόγο, ότι εργάζονται, σύμφωνα με την αρχή“από άνθρωπο σε άνθρωπο”, αποτελούν σοβαρό ανταγωνισμό για τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σε διάφορες περιοχές. Και θεωρώ ότι Ιεχωβά Μάρτυρες, ως μια οργάνωση που γεννήθηκε στη Ρωσία κατά τον 19ο αιώνα, είναι, αν όχι το παραδοσιακό, τουλάχιστον ένας ντόπιος ρωσική οργάνωση. Αμερικής θυγατρικών της, Σκοπιά, δεν μπορεί να ορίσει το πρόσωπο αυτής της οργάνωσης, όπως και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας (Πίστη) δεν μπορεί να ορίσει το πρόσωπο της ρωσικής ορθοδοξίας.

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: