Σημειώσεις από την Ετήσια Συνέλευση 2016

Σημειώσεις από την Ετήσια Συνέλευση 2016 που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, στα Κεντρικά μας Γραφεία:

1. Προβλήθηκε ένα βίντεο για τα νέα παγκόσμια γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Γουόργουικ. Και έγινε μια ιστορική αναδρομή από τα πρώτα γραφεία μας στο Αλεγκένι της Πενσυλβανίας, μετά Μπρούκλιν, τώρα Γουόργουικ.

2. Προβλήθηκε ένα βίντεο με κοινή συνέντευξη των πέντε αδελφών που διορίστηκαν να υλοποιήσουν το νέο Μπέθελ στο Γουόργουικ. CPC: Construction Project Committee (Επιτροπή προγράμματος οικοδόμησης). Οι αδελφοί τόνισαν ότι αυτό που επιτεύχθηκε οφείλεται μόνο στον Ιεχωβά, γιατί ανθρωπίνως ήταν αδύνατο.

Ένας αδελφός είπε ότι ένιωθε να τον πτοεί το βάρος του εγχειρήματος (daunting) αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό (amazing). Η επιτροπή ολοκλήρωσε το διορισμό της με επιτυχία και ήδη διαλύθηκε. Εκφράστηκε μεγάλη εκτίμηση για όλα τα προγράμματα της Οργάνωσης.

3. Στηβ Λετ: Singing song of praise to Jehovah (Ψαλετε ύμνο αίνου στον Ιεχωβά). Πώς; 1 Χρον. 15:16, γεμάτοι χαρά, με ενθουσιασμό.

Προβλήθηκε βίντεο με εκφράσεις εκτίμησης για την υμνολογία από μερικούς αδελφούς του Κυβερνώντος Σώματος. Και έγινε μερική παρουσίαση του νέου υμνολογίου σε χρώμα γκρι όπως της νέας ΜΝΚ στην αγγλική.

Στην οθόνη πια

Νέο χαρακτηριστικό των συναθροίσεων μας: Θα παίζουν οι ύμνοι και στην οθόνη όπως στις συνελεύσεις. Στη συνέχεια ο αδελφός Λετ εξήγησε πώς γίνεται η σύνθεση των ύμνων. Υπάρχει ειδική ομάδα και τους δίνονται διάφορα θέματα. Αναφέρθηκε στην πρόκληση της μετάφρασης των ύμνων σε άλλες γλώσσες.

Κατόπιν αναφέρθηκε σε μερικές αλλαγές στους ύμνους που αφορούν την εναρμόνιση με τις νέες κατανοήσεις, στο ότι δεν θα δίνονται συμβουλές μέσω των ύμνων, ούτε έμφαση στους αριθμούς (για παράδειγμα στο υπάρχον υμνολόγιο ο ύμνος για τη συγχωρητικότητα ήταν ο 77). Έχουν απαλειφθεί τρεις και σε μερικούς έχουν αλλάξει εντελώς οι στίχοι. Η δομή του νέου υμνολογίου: θα έχει 15 κατηγορίες π.χ. Ιεχωβά, θεϊκές ιδιότητες, συναθροίσεις. Από έναν αδελφό του Κυβερνώντος Σώματος στο βίντεο τονίστηκε ο Ψαλμός 104:33.

4. Προβλήθηκε βίντεο με θέμα: «Ο Ιεχωβά φροντίζει και ενδυναμώνει τους πιστούς». 2 Κορ. 4:9,10 (Jehovah cares for and strengthens the faithful ones). Συνέντευξη με εννιά αδελφούς και αδελφές που υπηρετούν ως γιατροί στο Μπέθελ των ΗΠΑ. Κοινή συνισταμένη η εμπιστοσύνη στον Ιεχωβά. Η διαφορά με τον επαγγελματία γιατρό είναι ότι στο Μπέθελ περιλαμβάνονται συναισθήματα γιατί φροντίζεις τους αγαπημένους σου αδελφούς. Αναφέρθηκαν στο πώς γνώρισαν την αλήθεια και πώς ήρθαν στο Μπέθελ.

(1. Κότον 2. Αν Μαρι Κορία 3. Γουόλτερ – στην εποχή μας διάφοροι καρκίνοι και καρδιακά νοσήματα καρδιά σου επιτρέπουν να συνεχίσεις να έχεις παραγωγική ζωή 4. Λουίς Γκαρσία από Μεξικό είχε μπλέξει με δαιμονισμό, τον βοηθησαν οι αδελφοί 5. Τζειμς Χάρπερ από Ατλάντα Τζώρτζια, ήταν για καιρό εξωτερικός συνεργάτης 6. Χάουαρντ, και κόρη του επίσης μπέθελ 7. Σαμ, είπε τη σκέψη για τη συναισθηματική δυσκολία να περιθάλπεις συμπεθελίτες 8. Ενρίκε Κορβαλάν, Κολ. 4:14 ο γιατρός μπορεί να είναι αγαπητός 9. Όλγα Μπένσον – άγχος για να μεταφέρει τα άσχημα νέα).

Όλοι τόνισαν την καλή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους αλλά και με τις νοσοκόμες. Τέλος εξέφρασαν τα αισθήματά τους για το υπέροχο μέλλον της Βασιλείας, τότε που δεν θα χρειάζεται το επάγγελμά τους. Στο νέο κόσμο δεν θα υπάρχουν πλέον γιατροί. – Ο αδελφός που έπαιρνε τη συνέντευξη τόνισε πόσα χρήματα εξοικονομεί η οργάνωση από τη φροντίδα που παρέχουν οι γιατροί που είναι μπεθελίτες και παίρνουν το ίδιο βοήθημα με τους υπόλοιπους. 1 Θεσ. 2:8.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πέντε ομιλίες από τα υπόλοιπα μέλη του Κυβερνώντος Σώματος.

Ντέιβιντ Σπλέιν. «Να εμπιστεύεσαι στον Ιεχωβά και να κάνεις το καλό» (Trust in Jehovah and do what is good). Ψαλμ. 37:3. Τον έγραψε ο Δαβίδ προς το τέλος της ζωής του. (70 χρ.) Αξιοσημείωτες στιγμές από τη ζωή του Δαβίδ: είχε χριστεί από τον Σαμουήλ, μετά Γολιάθ 1 Σαμ 17:28, 29. Ο Ελιάβ έβλεπε τον Δαβίδ σαρκικά, ως μεγάλος αδελφός.

Είχε χριστεί και δεν είχε αναλάβει τη Βασιλεία. Τίποτα δεν θα εμποδιζε τον Ιεχωβά απο το σκοπό του. Γι αυτό ο Δαβίδ είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Ιεχωβά. / Ψαλμ. 37:5-8 θερμή προσωπική σχέση με τον Ιεχωβά αντιμετώπισε την προδοσία – δεν εμπιστευόταν στη στρατιωτική δυναμη / Ψαλμ. 37:12, 13 / 37:28 / Μάχη με τη συνείδηση – λόγω βοήθειας του Αχιμέλεχ στον Δαβίδ πέθαναν 85 ιερείς / πώς μπορείς να ζήσεις με τέτοιο βάρος – ο Δαβίδ δεν παρέλυσε από το βάρος – προστάτεψε το τελευταίο επιζών μέλος / με τη Βηρ σαβεέ (τι να έλεγε η Αβιγαία;) πίστη ότι ο Ιεχωβά συγχωρεί – άφησε τον Ιεχωβά να τον βοηθήσει να ανανήψει πνευματικά. Ένα παιδί το ονόμασε Νάθαν γιατί εκτίμησε τη συμβουλή του Νάθαν. / Ψαλμ. 37: 23, 24 περιπτώσεις Αμνών, Αβεσσαλώμ.

Μαθήματα για μας: Παρ. 4:3, σενάριο: Ένα παιδί φεύγει απ την αλήθεια – Ένα μένει, τι γίνεται με αυτό – να εστιάζουμε σε αυτό που έχουμε και όχι σε αυτό που δεν έχουμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι – το όπλο μας η πίστη μας. Να την τρέφουμε.

Ψαλμ. 37:3 εδάφιο έτους για το 2017.

Μαρκ Σάντερσον. «Ο κόπος σας δεν είναι μάταιος» (Your labor is not in vain). 1 Κορ. 15:58. Λόγια Ράδερφορντ στο Σήνταρ Ποιντ . Διαφημίστε- 1 Κορ. 1:26-29

Ο Ιεχωβά χρησιμοποιεί συνηθισμένους ανθρώπους για το σκοπό του. Έχουμε πολλά εργαλεία, αλλά τα εργαλεία τα χρειάζονται χειριστές. (Tools need users).

Λάθος συμπέρασμα ότι η εργασία μάταιη. Ηλικία. Αυξημένες ευθύνες. Αδύναμη φωνή. Παράδειγμα με υμνολογία. Όλες οι φωνές φτιάχνουν την ομορφιά. Όχι μια δυο φωνές που επισκιάζουν τις άλλες. 2 Κορ. 8: Εφαρμογή σε όλα. Όχι τι δεν έχουμε. Αλλά τι έχουμε. (Ινδία κωφός χωρίς χέρια έμαθε να επικοινωνεί με τα πόδια).

Υπάρχει η τάση να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Γαλ. 6:4. Ιστορία του Άντολφ Βέμπερ. 1890. Ελβετός ξυλοκόπος. Έμαθε από τον Κ. Ρώσσελ την αλήθεια ως κηπουρός του. ήθελε να γυρίσει να κηρύξει. Ήταν ένας πολύ απλός ταπεινός άνθρωπος. Μετάφρασε στα Γαλλικά τις Γραφικές μελέτες του Ρώσσελ. Έκανε ένα σωρό πράγματα. 1912. Ο Ρώσσελ άνοιξε γραφείο τμήματος.

Χρησιμοποίησε άλλους με καλύτερη κοσμική εκπαίδευση. Τι έκανε ο Βέμπερ; Αυτό δεν τον σταμάτησε από το να κάνει το καλύτερο. Τελικά οι άλλοι έγιναν άπιστοι και έφυγαν. Ποιος ήταν εκεί έτοιμος να αναλάβει; Ο Βέμπερ. Συνέχισε μέχρι δεκαετία του 1970 όπου και πέθανε. Το έργο του δεν ήταν μάταιο.

Κάποιοι υπηρέτησαν πολλά χρόνια στο Μπέθελ. Στη συνέχεια άλλαξαν διορισμό. Μήπως το έργο τους ήταν μάταιο; Και βέβαια όχι. Αν ήταν δυνατό όλοι να ήμασταν στον αγρό. Ο αγρός χρειάζεται εργάτες. Η Γαλαάδ ενισχύει και σταθεροποιεί. Όσοι λαβαίνουν άλλους διορισμούς έχουν το σεβασμό μας και να είναι βέβαιοι ότι τους έργο τους δεν είναι μάταιο.

Γ. Γκέριτ Λος. «Γίνε νικητής». (Be a conqueror). Νικητές, κατακτητές της ιστορίας: Βρετανική αυτοκρατορία. Κονκισταδόροι Ισπανοί. Κουμπλάι Χαν, Μογγόλοι, από Βιετνάμ μέχρι

Ουγγαρία και από Σιβηρία μέχρι Ινδία. Μετά ο Χίτλερ. “Σήμερα μας ανήκει η Γερμανία μετά όλος ο κόσμος”. Ισραηλίτες. Έγιναν νικητές, αλλά με τη βοήθεια του Ιεχωβά. Ιησούς νικητής το 1914 και στον Αρμαγεδδώνα. Αποκ. 12:11, Αποκ. 17:14, Αποκ. 3:21. Χρισμένοι. Μεγάλο πλήθος. Αποκ. 21:7. Επίσης νικούν. Ακόμη και τα παιδιά με το να κάνουμε το καλό.

Όλοι μας κάθε μέρα. Ρωμ. 12:21. 1 Θεσ. 5:15. Να μην ανταποδίδουμε. Αδελφές με μη ομόπιστους συζύγους. Πράοι, ευγενικοί.1 Πετρ. 3:4. 1998: Μια εμπειρία με δυο αδελφές που έφτιαξαν σούπα σε κάποιον εναντιούμενο στο νοσοκομείο. Έγινε αδελφός. Μια εναντιούμενη έριξε την σούπα που έφτιαχνε στους αδελφούς στην πόρτα. Οι αδελφοί άλλαξαν ρούχα. Πήγαν τα υλικά για άλλη σούπα. Τους έβαλε μέσα. Έτσι είμαστε νικητές. Ιωσήφ με τα αδέλφια του. Αδελφοί στη ναζιστική Γερμανία.

Αδελφοί στη Σιβηρία. Ρωμ. 12:17. Να νικάμε κακές συνήθειες. Πορνογραφία. Το φόβο του ανθρώπου. 1 Ιωαν. 5:5. Δώρο της ελεύθερης βούλησης. Ιωαν. 16:33. Να συνεχίσουμε να νικάμε τον κόσμο. Συνεχίζουμε τον πόλεμο. Δεν είναι μια μάχη. Ορθό ή εσφαλμένο; Μπορούμε να νικάμε και τον Σατανά. 1 Ιωάν 2:4. Ρωμ 8:37-39. Παραμένουμε όσιοι στον Ιεχωβά.

Δ. Τζέφρι Τζάσκον. Expect the unexpected. Πόσο θα διαρκέσει η μεγάλη θλίψη; Δεν ξέρουμε. Κάτι ξέρουμε. 2 Πετρ. 2:9. Εφ. 3:20. “Super abundantly” Υπέρ άφθονα. Φιλιπ. 4:6,7. Παράδειγμα Αμάν. Εσθ. 6. Ο Ιεχωβά κάνει το μη αναμενόμενο – το απροσδόκητο. Έχει στυλ. Πρ. 16. Επιστολή στους Φιλίππους. Τρωάδα. Μακεδόνα. Τι κάνει ο Ιεχωβά; Στη φυλακή. Ίσως ο Παύλος απογοητευμένος. Αλλά τη νύχτα; Ο Ιεχωβά έχει στυλ. Λυδία. Ο Ιεχωβά γυρίζει τα πράγματα εκεί που θέλει. Έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε το μέλλον. Έχει στυλ.

Ε. Antony Μόρρις. «Τρέξτε στον Ιεχωβά». (Run to Jehovah). Οι άνθρωποι τρέχουν να βρουν ασφάλεια (παράδειγμα με πυροβολισμούς στο Ντάλας κι οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι).

Παρ. 18:10. Να καταφεύγουμε στον Ιεχωβά . Ματ 24: 3, 36, 37.
Γεν. 6:5, 11, 13. Γεμάτη βία. Λουκ. 17:26-30. Ιούδας 6, 7. Σεξουαλική διαφθορά.
2πε 2:4-6. Εμείς καταφεύγουμε στον Ιεχωβά.

Τελική ανακοίνωση: Η αφιέρωση του Γουόργουικ και του Γουόλκιλ μαζί με την ετήσια συνάθροιση στο auditorium του Γουόργουικ στις 7 Οκτωβρίου 2017.


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: