Ταξίδι στην Καμπότζη

ΠΛΩΤΑ ΧΩΡΙΑ, πολύβουες αγορές, δρόμοι μποτιλιαρισμένοι από μηχανάκια που μεταφέρουν κάθε λογής φορτία, από ζωντανές κότες μέχρι ψυγεία—αυτές είναι μερικές μόνο χαρακτηριστικές σκηνές περιοχών της Καμπότζης.

Οι ντόπιοι φημίζονται για τη θέρμη τους, τη φιλικότητά τους και τους στενούς δεσμούς τους. Στην καθημερινότητα, αποκαλούν ο ένας τον άλλον αδελφό, αδελφή, θεία, θείο, γιαγιά, παππού—ακόμα και αν δεν γνωρίζονται καν!

Μερικοί Καμποτζιανοί ζουν σε πλωτά σπίτια, ενώ άλλοι ζουν σε σπίτια που στηρίζονται σε μακριούς πασσάλους ή είναι κατασκευασμένα πάνω σε πλωτές εξέδρες. Υπάρχουν επίσης πλωτά σχολεία, κλινικές, αγορές και βενζινάδικα

Το ρύζι πρωταγωνιστεί στην καμποτζιανή κουζίνα. Ένα κλασικό γεύμα αποτελείται από τρία ή τέσσερα πιάτα, στα οποία συνήθως περιλαμβάνεται και σούπα. Το ψάρι είναι από τα αγαπημένα τους φαγητά. Συνηθίζεται δε να σερβίρονται στο ίδιο γεύμα γλυκά, ξινά και αλμυρά πιάτα.

Πριν από περίπου δύο χιλιετίες, Ινδοί έμποροι και προσκυνητές καθ’ οδόν προς την Κίνα άρχισαν να σταματούν στις ακτές της Καμπότζης και να ανταλλάσσουν μετάξι και μέταλλα με μπαχαρικά, αρωματική ξυλεία, ελεφαντόδοντο και χρυσάφι. Με τον καιρό, οι ντόπιοι απορρόφησαν την επιρροή Ινδίας και Κίνας, και αυτό οδήγησε στην εδραίωση του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Σήμερα, πάνω από το 90% των κατοίκων είναι Βουδιστές.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Καμπότζη μεταδίδουν ένα άγγελμα ελπίδας από την Αγία Γραφή. Έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους χρησιμοποιώντας το βιβλίο Τι Διδάσκει Πράγματι η Αγία Γραφή;, το οποίο είναι διαθέσιμο σε περίπου 250 γλώσσες, περιλαμβανομένης και της καμποτζιανής.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Πληθυσμός: Περίπου 14 εκατομμύρια
Πρωτεύουσα: Πνομ Πενχ
Κλίμα: Θερμό έως πολύ ζεστό, με περίοδο βροχών και περίοδο ξηρασίας
Εξαγωγές: Υφάσματα και ρούχα, ξυλεία, καουτσούκ, ρύζι

http://www.jw.org


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: