Τατζικιστάν : Πενταετής ποινή φυλάκισης για αντιρρησία συνείδησης

Η ποινική δίκη του 19-year-old αντιρρησίας συνείδησης Μαρτύρων του Ιεχωβά Jovidon Bobojonov για την άρνηση υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για λόγους συνείδησης θα μπορούσε να αρχίσει σε Ντουσάνμπε Στρατοδικείο στις αρχές Μαρτίου. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μεταξύ δύο και πέντε χρόνια στη φυλακή. Έχει γίνει «συναισθηματικά και σωματικά εξαντληθεί» από τότε που κατελήφθη τον Οκτώβριο του 2019, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λένε.

Η ποινική δίκη του 19-year-old αντιρρησίας συνείδησης Μαρτύρων του Ιεχωβά Jovidon Bobojonov για την άρνηση υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για λόγους συνείδησης θα μπορούσε να αρχίσει στο Στρατιωτικό Δικαστήριο στην πρωτεύουσα Dushanbe στις αρχές Μαρτίου. Ένας υπάλληλος του Δικαστηρίου στο Forum 18 ότι η ποινική υπόθεση είναι κοντά στην ολοκλήρωση. Εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει Bobojonov μεταξύ δύο και πέντε χρόνια στη φυλακή.

Στα τέλη Ιανουαρίου, οι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν Bobojonov από τη στρατιωτική μονάδα, όπου είχε περιοριστεί για σχεδόν τέσσερις μήνες για Έρευνα φυλακή Ντουσάνμπε του. Στρατιωτική εισαγγελείς άνοιξε μια ποινική υπόθεση εναντίον του εξαιτίας της άρνησής του να υπηρετήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για λόγους συνείδησης (βλέπε παρακάτω).

Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι αντιρρησίες συνείδησης στη στρατιωτική θητεία και τις πεποιθήσεις τους δεν τους επιτρέπουν να αναλάβει κάθε είδους δραστηριότητα που υποστηρίζουν τη στρατιωτική κάθε χώρας. Αλλά είναι πρόθυμοι να αναλάβουν μια εναλλακτική λύση, εντελώς μη στρατιωτική μορφή της υπηρεσίας, όπως είναι το δικαίωμα όλων των αντιρρησιών συνείδησης στη στρατιωτική θητεία με βάση το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα .

«Jovidon Bobojonov έχει γίνει συναισθηματικά και σωματικά εξαντληθεί από την εποχή που ήταν βίαια απήγαγαν από το σπίτι του από αξιωματικούς του στρατού στις 4 Οκτωβρίου 2019, οι» Μάρτυρες του Ιεχωβά κατήγγειλε στο Forum 18 στις 25 Φεβρουαρίου (βλέπε παρακάτω).

Ερωτηθείς γιατί ο δικαστής σε Ντουσάνμπε Στρατιωτικό Δικαστήριο διέταξε Bobojonov που θα πραγματοποιηθεί στο προφυλάκισης, ο βοηθός της απάντησε: «Επειδή η υπόθεση είναι σοβαρή και ο δικαστής είχε όλους τους λόγους να δώσει την εντολή» (βλέπε παρακάτω).

Ερωτηθείς γιατί Bobojonov αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την άρνηση στράτευσης για λόγους συνείδησης, Ερευνητής Mekhrubon Ibrahimzoda του Γραφείου Στρατιωτικής Εισαγγελίας Ντουσάνμπε ισχυρίστηκε ότι το Υπουργείο Άμυνας έδωσε Bobojonov «τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει σε ειδικό τάγμα, όπου δεν πάρουν τα όπλα, αλλά κάνει την κατασκευή εργασίας. αρνήθηκε αυτή, η οποία είναι ο λόγος για μια ποινική υπόθεση άνοιξε»(βλέπε παρακάτω).

Σε πείσμα των διεθνών υποχρεώσεών της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την Αυθαίρετη Κράτηση, το Τατζικιστάν, δεν έδωσε τη δυνατότητα για μια γνήσια πολιτική εναλλακτική υπηρεσία στην στράτευσης που επιβλήθηκε στην νεαροί άνδρες.

Sodik Shonazarov, Ανώτερος Σύμβουλος του Τμήματος Νομικής Πολιτικής της Προεδρικής Διοίκησης, αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί – παρά τις κυβερνητικές αξιώσεις – κανένας νόμος εισάγει εναλλακτική πολιτική υπηρεσία φαίνεται να είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας. «Μπορείτε να καλέσετε πίσω αύριο, ποια είναι η βιασύνη;» είπε Φόρουμ 18. Στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει, όταν Forum 18 ρώτησε γιατί το Τατζικιστάν ήταν τόσο γρήγορη στην σύλληψη και τη δίωξη αντιρρησιών συνείδησης, όπως Bobojonov, και έτσι αργούν να δράσουν σε επανειλημμένες συστάσεις της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2004, 2013 και 2019


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: