Τι Ακριβώς Γίνεται στις Συναθροίσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά;

imagesΟι συναθροίσεις των πρώτων Χριστιανών περιλάμβαναν κυρίως ύμνους, προσευχές, ανάγνωση των Γραφών και συζήτηση γύρω από αυτές—αλλά σε καμία δεν γίνονταν τελετουργίες. (1 Κορινθίους 14:26) Κάτι πολύ παρόμοιο θα δείτε και στις δικές μας συναθροίσεις.

Η διδασκαλία βασίζεται στη Γραφή και έχει πρακτική αξία. Το σαββατοκύριακο κάθε εκκλησία συναθροίζεται για να ακούσει μια 30λεπτη Γραφική διάλεξη που δείχνει πώς σχετίζονται οι Γραφές με τη ζωή μας και με τους καιρούς στους οποίους ζούμε. Όλοι μας παροτρυνόμαστε να παρακολουθούμε από τη δική μας Γραφή. Κατόπιν διεξάγεται μια ωριαία Μελέτη «Σκοπιάς», στην οποία οι παρευρισκόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση από ένα άρθρο της έκδοσης μελέτης της Σκοπιάς. Αυτή η συζήτηση μας βοηθάει να ακολουθούμε την καθοδηγία της Γραφής στη ζωή μας. Η ίδια ύλη εξετάζεται σε καθεμιά από τις 110.000 και πλέον εκκλησίες μας παγκοσμίως.

Βελτιώνουμε τις ικανότητές μας στη διδασκαλία. Συναθροιζόμαστε επίσης ένα βράδυ μέσα στην εβδομάδα για να παρακολουθήσουμε ένα τριμερές πρόγραμμα με τίτλο Χριστιανική Ζωή και Διακονία, το οποίο βασίζεται σε ύλη που παρέχεται μέσω του μηνιαίου εντύπουΧριστιανική Ζωή και Διακονία—Φυλλάδιο Εργασίας για τη Συνάθροιση. Το πρώτο τμήμα αυτής της συνάθροισης, με τίτλο «Θησαυροί από τον Λόγο του Θεού», μάς βοηθάει να εξοικειωθούμε με ένα τμήμα το οποίο η εκκλησία έχει διαβάσει εκ των προτέρων. Στη συνέχεια, το τμήμα «Αποτελεσματικότητα στη Διακονία Αγρού» περιλαμβάνει επιδείξεις όσον αφορά το πώς να συζητάμε για τη Γραφή με άλλους. Ένας σύμβουλος κάνει χρήσιμες παρατηρήσεις οι οποίες μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις ικανότητές μας στην ανάγνωση και στην ομιλία. (1 Τιμόθεο 4:13) Το τελευταίο τμήμα, με τίτλο «Πώς να Ζούμε ως Χριστιανοί», εξετάζει την πρακτική εφαρμογή Γραφικών αρχών στην καθημερινή ζωή. Αυτό το τμήμα περιλαμβάνει συζήτηση με ερωταπαντήσεις, η οποία βαθαίνει την κατανόησή μας γύρω από την Αγία Γραφή.

Όταν θα έρθετε στις συναθροίσεις μας, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστείτε από την ποιότητα της Γραφικής εκπαίδευσης που θα πάρετε.Ησαΐας 54:13.

πηγή

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: