Τι θα Κάνει ο Θεός για την Κακία

Η Αγία Γραφή μάς λέει ξεκάθαρα τι θα κάνει ο Ιεχωβά και ο Γιος του, ο Ιησούς Χριστός, για τα βάσανα που προκαλεί ο Σατανάς ο Διάβολος. «Γι’ αυτόν το σκοπό φανερώθηκε ο Γιος του Θεού [ο Ιησούς]», αναφέρει η Γραφή, «για να διαλύσει τα έργα του Διαβόλου». (1 Ιωάννη 3:8) Το παρόν σύστημα πραγμάτων, που βασίζεται στην απληστία, στο μίσος και στις πονηρές πράξεις, θα διαλυθεί. Όσο για “τον άρχοντα αυτού του κόσμου”—τον Σατανά τον Διάβολο—ο Ιησούς υπόσχεται ότι «θα ριχτεί έξω». (Ιωάννης 12:31) Θα εγκαθιδρυθεί ένας δίκαιος νέος κόσμος, απαλλαγμένος από την επιρροή του Σατανά, και θα επικρατήσει ειρήνη στη γη.—2 Πέτρου 3:13.

Τι θα συμβεί σε όσους αρνούνται πεισματικά να αλλάξουν τις οδούς τους και επιμένουν να κάνουν άσχημα πράγματα; Σκεφτείτε την ξεκάθαρη υπόσχεση: «Οι ευθείς θα κατοικήσουν στη γη και οι άμεμπτοι θα απομείνουν σε αυτήν. Όσο για τους πονηρούς, αυτοί θα εκκοπούν από τη γη· και οι δόλιοι θα ξεριζωθούν από αυτήν». (Παροιμίες 2:21, 22) Η επιρροή των πονηρών θα είναι πια παρελθόν. Υπό αυτές τις ειρηνικές συνθήκες, οι υπάκουοι άνθρωποι θα ελευθερωθούν σταδιακά από την κληρονομημένη ατέλεια.—Ρωμαίους 6:17, 18· 8:21.

Σε αυτόν το νέο κόσμο, πώς θα εξαλείψει ο Θεός την κακία; Δεν θα ακυρώσει το δώρο της ελεύθερης βούλησης μετατρέποντας τους ανθρώπους σε ρομπότ. Απεναντίας, θα διδάξει στα υπάκουα άτομα τις οδούς του, βοηθώντας τα να εγκαταλείψουν επιβλαβείς σκέψεις και πράξεις.

Ο Θεός θα εξαλείψει ό,τι προκαλεί τα βάσανα

Τι θα κάνει ο Θεός για τις απρόβλεπτες συμφορές; Έχει υποσχεθεί ότι σύντομα η κυβέρνηση της Βασιλείας του θα αναλάβει τον έλεγχο της γης. Ο διορισμένος από τον Θεό Βασιλιάς αυτής της Βασιλείας, ο Ιησούς Χριστός, έχει τη δύναμη να θεραπεύει τους αρρώστους. (Ματθαίος 14:14) Έχει επίσης τη δύναμη να ελέγχει τα στοιχεία της φύσης. (Μάρκος 4:35-41) Επομένως, δεν θα υπάρχουν πια τα βάσανα που προκαλούνται από “καιρό και απρόβλεπτη περίσταση”. (Εκκλησιαστής 9:11) Υπό τη διακυβέρνηση του Χριστού, καμιά συμφορά δεν θα πλήττει το ανθρώπινο γένος.—Παροιμίες 1:33.

Τι θα γίνει με τους εκατομμύρια αθώους που έχουν πεθάνει με τραγικό τρόπο; Λίγο προτού ο Ιησούς επαναφέρει στη ζωή το φίλο του τον Λάζαρο, είπε: «Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή». (Ιωάννης 11:25) Ναι, ο Ιησούς έχει τη δύναμη να αναστήσει όσους έχουν πεθάνει!

Αν θέλετε να ζήσετε σε έναν κόσμο όπου δεν θα συμβαίνουν άσχημα πράγματα σε καλούς ανθρώπους, επιδιώξτε να μάθετε περισσότερα για τον αληθινό Θεό και το σκοπό του μελετώντας τη Γραφή. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην περιοχή σας θα σας βοηθήσουν ευχαρίστως να αποκτήσετε αυτή τη γνώση.

http://www.jw.org

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: