Το δικαστήριο της Μόσχας απορρίπτει μήνυση που κατέθεσαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σχετικά με την αναστολή των δραστηριοτήτων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Ζαμοκβόρτσκι της Μόσχας απέρριψε μια αγωγή που κατέθεσαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εναντίον του Ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την αναστολή των δραστηριοτήτων του οργανισμού στη Ρωσία, ανέφερε η RAPSI από τη δικαστική αίθουσα τη Δευτέρα.

Στις 15 Μαρτίου, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέστειλε τις δραστηριότητες των Μαρτύρων του Ιεχωβά μέχρι την επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο μιας αναφοράς που υπέβαλαν οι αρχές ζητώντας να δηλώσουν την θρησκευτική οργάνωση εξτρεμιστική. Στις 20 Απριλίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας απαγόρευσε το διοικητικό κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά ως εξτρεμιστική οργάνωση. Το Κέντρο και τα 395 υποκαταστήματά του πρόκειται να εκκαθαριστούν.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ισχυρίζονται ότι τέτοιες ενέργειες όπως η αγωγή του υπουργείου κατά της εκκαθάρισης διαπράττονται για να περιορίσουν τις θρησκευτικές ελευθερίες και ότι θα επηρεαστούν 175.000 οπαδοί της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, παραβιάσεις του νόμου «για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού» αποκαλύφθηκαν κατά την επιθεώρηση που διεξάγεται στον οργανισμό. Η ανακοίνωση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με το απαράδεκτο της άσκησης εξτρεμιστικών δραστηριοτήτων από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά έχει τεθεί σε ισχύ, ανέφερε το υπουργείο. Από το 2009, 95 υλικά που διανεμήθηκαν από τη Ρωσική οργάνωση έχουν κηρυχθεί εξτρεμιστικά και έχουν εκκαθαριστεί 8 υποκαταστήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έχει πολλά νομικά προβλήματα στη Ρωσία.

Στις 25 Ιανουαρίου, πρόεδρος του υποκαταστήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην πόλη Dzerzhinsk επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ρούβλια ($ 67) για τη διατήρηση και διανομή εξτρεμιστικής λογοτεχνίας απαγορευμένης στη Ρωσία.

Στις 12 Οκτωβρίου 2015 ένα δικαστήριο στην εβραϊκή αυτόνομη περιφέρεια αποφάνθηκε ότι απαγόρευσε ένα υποκατάστημα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Birobidzhan λόγω της διανομής εξτρεμιστικής λογοτεχνίας από τον οργανισμό.

Στις 16 Ιουνίου 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας δήλωσε ότι «οι Μάρτυρες του Ιεχωβά του Stary Oskol» στην περιφέρεια του Belgorod αποτελούν εξτρεμιστική οργάνωση και αποφάσισαν να το εκκαθαρίσουν.

Στις 9 Ιουνίου 2015, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά του Belgorod απαγορεύτηκαν ως εξτρεμιστική οργάνωση.

Τον Μάρτιο του 2015, ένα δικαστήριο στο Tyumen επέβαλε πρόστιμο στην οργάνωση 50.000 ρούβλια (792 δολάρια) και κατέσχεσε απαγορευμένη βιβλιογραφία.

Τον Ιανουάριο του 2014, ένα δικαστήριο στο Kurgan αποφάνθηκε ότι απαγόρευσε τα φυλλάδια του οργανισμού ως εξτρεμιστικά. Τα βιβλία μιλάνε για το πώς θα έχετε μια ευτυχισμένη ζωή, τι μπορείτε να ελπίζετε, πώς να αναπτύξετε καλές σχέσεις με το Θεό και τι πρέπει να γνωρίζετε για το Θεό και το νόημά του.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013, ο ηγέτης της ομάδας του οργανισμού στο Tobolsk της Σιβηρίας κατηγορήθηκε για εξτρεμισμό και πρόληψη μετάγγισης αίματος που οδήγησε σχεδόν στο θάνατο γυναικείου μέλους της ομάδας.

Το 2004 ένα δικαστήριο στη Μόσχα διαφώνησε και απαγόρευσε μια ομάδα μαρτύρων του Ιεχωβά με την κατηγορία της στρατολόγησης παιδιών, ενθαρρύνοντας τους πιστούς να σπάσουν από τις οικογένειές τους, υποκινώντας την αυτοκτονία και εμποδίζοντας τους πιστούς να δεχτούν ιατρική βοήθεια.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι μια διεθνής θρησκευτική οργάνωση που εδρεύει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Από το 2004 απαγορεύονται και κλείνουν διάφορα υποκαταστήματα και κεφάλαια του οργανισμού σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: