Το Εδάφιο της Η μέρας Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Δεν λέω ψέματα.—Γαλ. 1:20.

Ενίοτε, ο Παύλος έκρινε απαραίτητο να ορκιστεί ότι αυτά που έγραφε ήταν αλήθεια. Όταν ορισμένοι στην Κόρινθο τον κατηγόρησαν για αναξιοπιστία, εκείνος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας: «Μπορεί κανείς να βασιστεί στον Θεό ότι τα λόγια που απευθύναμε προς εσάς δεν είναι Ναι και εντούτοις Όχι». (2 Κορ. 1:18) Όταν τα έγραψε αυτά, είχε φύγει από την Έφεσο και βρισκόταν στη Μακεδονία από όπου θα πήγαινε στην Κόρινθο. Αρχικά, σχεδίαζε να επανεπισκεφτεί την Κόρινθο προτού πάει στη Μακεδονία. (2 Κορ. 1:15, 16) Αλλά λίγο καιρό αφότου έκανε τα αρχικά του σχέδια, ο Παύλος έμαθε τα ανησυχητικά νέα ότι στην Κόρινθο υπήρχε διχόνοια και ανηθικότητα. (1 Κορ. 1:11· 5:1) Για να διορθωθεί η κατάσταση, έδωσε ισχυρές συμβουλές στέλνοντας την πρώτη επιστολή του προς τους Κορινθίους. Κατόπιν, αντί να αποπλεύσει από την Έφεσο απευθείας για την Κόρινθο, αποφάσισε να δώσει στους αδελφούς του χρόνο να εφαρμόσουν τις συμβουλές του ώστε, όταν τελικά θα πραγματοποιούνταν η επίσκεψή του, να ήταν πιο ενθαρρυντική.—2 Κορ. 1:23. w12 15/10 4:6, 7


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: