Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διενεργεί Ευρείας Κλίμακας Έρευνα στα Κεντρικά Γραφεία των Μαρτύρων στη Ρωσία

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας διεξάγει μια ευρείας κλίμακας έρευνα στα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία. Κατ’ εντολήν του Γενικού Εισαγγελέα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους Μάρτυρες την 1η Φεβρουαρίου 2017 ότι θα διενεργήσει έρευνα στο Διοικητικό τους Κέντρο. Στα πλαίσια της επιθεώρησης, η οποία προγραμματίστηκε να γίνει από τις 8 έως τις 27 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει απαιτήσει από το Διοικητικό Κέντρο να προσκομίσει όλα τα αρχεία που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία, τις οικονομικές καταστάσεις, την οργανωτική δομή, τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και τις δραστηριότητες που συνδέονται με τις δογματικές πεποιθήσεις των Μαρτύρων. Το Διοικητικό Κέντρο κατέθεσε στις αρχές πάνω από 73.000 σελίδες σχετικών εγγράφων στις 15 Φεβρουαρίου 2017.

Αυτή η μαζική έρευνα διενεργείται αμέσως μετά την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Πόλης της Μόσχας, η οποία επικύρωσε την προειδοποίηση που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας προς το Διοικητικό Κέντρο τον Μάρτιο του 2016. Με αυτή την προειδοποίηση, ο Γενικός Εισαγγελέας απείλησε να κλείσει το Διοικητικό Κέντρο με την κατηγορία του εξτρεμισμού. Έκτοτε, δικαστήρια σε άλλες περιοχές της Ρωσίας έχουν αποφασίσει να διαλύσουν αρκετά τοπικά σωματεία των Μαρτύρων για υποτιθέμενη «εξτρεμιστική δράση», παρά τις ξεκάθαρες αποδείξεις ότι οι κατηγορίες βασίζονται σε κατασκευασμένα στοιχεία.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη έρευνα, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία ανησυχούν ότι επίκειται η διάλυση των κεντρικών τους γραφείων στη χώρα. Οι ρωσικές αρχές έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι είναι διατεθειμένες να αγνοήσουν τα διεθνή πρότυπα όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα εξαπολύοντας επίθεση ενάντια στην ειρηνική λατρεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά και πιθανώς επιβάλλοντας περιορισμούς σε αυτήν.

πηγή

Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.

Did you like this? Share it: