Τσουνάμι ανθρωπιάς και έργου από τους αδελφούς μας στο λιμάνι της Μυτιλίνης

Το διαβάσαμε στις εφημερίδες, το ζήσαμε με εικόνες από την τηλεόραση… Χιλιάδες ήταν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν σε ακτές της Λέσβου το φετινό καλοκαίρι, κάτι σαν επιδρομή, καθιστώντας την κατάσταση που επικρατεί στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης αλλά και στον εξωτερικό χώρο κυριολεκτικά τραγική. Στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με τις περιγραφές που διαβάζουμε στα διάφορα site, αποβιβάζονται εκατοντάδες τουρίστες από τις απέναντι Μικρασιατές ακτές, Τούρκοι και Ευρωπαίοι, αλλά και επισκέπτες του νησιού που φτάνουν με κρουαζιερόπλοια.

Εικόνες από ένα πιάτο φαγητό που μας προσβάλλουν σαν άνθρωποι… Τις είδαμε στη Μυτιλήνη στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Για τη σίτιση τους φρόντιζαν εθελοντές, ενώ οι αρμόδιοι απλά περίμεναν να αδειάσουν θέσεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τους μεταφέρουν στη συνέχεια εκεί. Όπως είναι ευνόητο, πολλές δεκάδες άνθρωποι που πλένουν ρούχα και ζουν ανάμεσα σε τραπέζια ταβερνών δεν είναι η καλύτερη εικόνα για την πρωτεύουσα του τουρισμού στο νησί και ήδη άρχισαν να δημοσιεύονται φωτογραφίες σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από επισκέπτες του Μολύβου.

01

Κι ωστόσο οι αδελφοί μας εκεί ενεργοποιήθηκαν γρήγορα. Σημειώνει ένας φίλος του ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ εκεί: πρόκειται για ένα είδος έργου που κάνουμε τώρα στη Μυτιλήνη σε διαφορετικό τομέα. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, σκεφτήκαμε, ότι έπρεπε να κηρύξουμε σε αυτά τα άτομα, όσο καιρό παραμείνουν στο νησί μας. Ίσως τους δίνετε πρώτη φορά η ευκαιρία να ακούσουν για τον Ιεχωβά και τον σκοπό του. Έτσι, οι πρεσβύτεροι, σε συνεργασία με το Μπέθελ και τον επίσκοπο Περιοχής, τύπωσαν χιλιάδες φυλλάδια στις γλώσσες τους και τα διανέμουμε. Στους Σύριους τα Αραβικά και στους Αφγανούς τα Περσικά (Φαρσίν) Αυτό είναι το φυλλάδιο που δίνουμε στα Αραβικά.

02

Τα δέχονται ευχαρίστως, δεν τα πετούν και μας λένε ευχαριστώ στα αγγλικά και γαλλικά. Τους προτρέπουμε να προστρέξουν στον ιστότοπο μας για περισσότερες πληροφορίες, εφόσον όλοι τους έχουν το δικό τους iphon. Αυτές τις μέρες, είναι εδώ ο επίσκοπος Περιοχής (αδελφός Χ. Μπογιατζής) γιατί θα έχουμε την συνέλευση μας περιοχής στις 20 του μηνός. Έτσι καθώς συμμετέχουμε στο δημόσιο έργο με τα σταντ, ο επίσκοπος κατεβάζει videos στη γλώσσα τους, βάζει μεγάφωνα και μαζεύονται οι πρόσφυγες και ακούν με προσοχή… Και αυτό είναι το φυλλάδιο στα Περσικά, καθώς και χιλιάδες βιβλία και βιβλιάρια που μοιράζονται…

03

Όταν ήταν οι δύσκολες μέρες, που ήταν πολλοί οι πρόσφυγες και είχαν καταλάβει τα πάντα: λιμάνι, πάρκα, πλατείες, προκυμαία, καθώς περπατούσα ανάμεσα τους, άρχισα να γογγύζω, λέγοντας “τι θα γίνει, πού θα πάει αυτή η κατάσταση;” Στρέφω όμως την ματιά μου, στην άκρη του δρόμου και βλέπω μέσα σε μια μικρή σκηνή, όπου ένας πατέρας είναι με την οικογένεια του, και τους διαβάζει το φυλλάδιο το δικό μας. Αμέσως είπα, “συγχώρεσε με Ιεχωβά, που για μια στιγμή δυσανασχέτησα”. Δεν ξέρουμε ποιο είναι το δικό σου θέλημα… Ίσως είναι η δική τους ευκαιρία να ακούσουν και αυτά τα άτομα και να ενθαρρυνθούν.

04

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αδελφούς μας στη Μυτιλήνη… Το νησί τους έχει μπει στο στόχαστρο των ξένοι ανταποκριτών που δεν δίνουν και την καλύτερη εικόνα για το νησί τους. Και όμως αυτοί δραστηριοποιήθηκαν από αγάπη για τον συνάνθρωπο τους και στάθηκαν δίπλα τους μοιράζοντας τους καθημερινά τα φυλλάδια, όπως βλέπετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες. Οι ηλικιωμένοι άνδρες που εμφανίζονται στις δύο τελευταίες φωτογραφίες είναι ο μπαμπάς και ο σύζυγος της Βασιλικής Κουβαρντά, χωρίς να είναι οι μόνοι που συμμετέχουν καθημερινά σ’ αυτό το εξαιρετικό έργο… Η αγάπη προς τον άνθρωπο σε όλο της το μεγαλείο… Δείτε ΕΔΩ μερικές εικόνες γι’ αυτούς τους ανθρώπους…

πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: