Τυφώνας Χαϊγιάν: Έναν Χρόνο Μετά, οι Πληγέντες Εγκαθίστανται σε Νέα Σπίτια

ΜΑΝΙΛΑ, Φιλιππίνες—Μετά το πέρασμα του υπερτυφώνα Χαϊγιάν, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά άρχισαν ένα τεράστιο οικοδομικό έργο, που περιλάμβανε την επισκευή ή την ανοικοδόμηση περίπου 750 σπιτιών σε λιγότερο από έναν χρόνο. 

images

Ο Ντιν Τζέισεκ, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στις Φιλιππίνες, εξηγεί: «Θέσαμε στόχο να έχουμε ολοκληρώσει το έργο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Αρχίσαμε αρκετά νωρίς, από τις αρχές του χρόνου, και χάρη στη βοήθεια πλήθους εθελοντών οι εργασίες οικοδόμησης ολοκληρώθηκαν πριν από το τέλος του Αυγούστου».

imagesΤο Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά διέθεσε συνεισφορές Μαρτύρων από όλο τον κόσμο για να χρηματοδοτήσει το έργο. Το γραφείο τμήματος των Μαρτύρων στη Μανίλα διόρισε επιτροπές βοήθειας για να οργανώσουν το έργο ανοικοδόμησης στις πληγείσες περιοχές. Αυτό περιλάμβανε την επισκευή ή την εξ’ ολοκλήρου ανοικοδόμηση 167 σπιτιών στην πόλη Τακλόμπαν, 256 στην Ορμόκ, 101 στη Σεμπού και 218 στη Ρόχας. Στο έργο συμμετείχαν 522 εθελοντές Μάρτυρες από τις Φιλιππίνες και 90 από άλλες χώρες.

Ο κ. Φέρντιναντ Μαρτίν Γ. Ρομουάλντεζ, αντιπρόσωπος της Πρώτης Περιφέρειας του Λέιτε, είπε: «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ήταν μια από τις πρώτες μη κυβερνητικές ομάδες που ανέλαβαν να ανοικοδομήσουν σπίτια. . . . Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη που νιώθει η οικογένειά μου και ο λαός μας».

πηγή


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: