Χίλιες Αίθουσες Βασιλείας και Συνεχίζουμε

Τον Αύγουστο του 2013, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στις Φιλιππίνες πέτυχαν έναν καταπληκτικό στόχο—ολοκλήρωσαν την οικοδόμηση της χιλιοστής Αίθουσας Βασιλείας στα πλαίσια ενός μοναδικού οικοδομικού προγράμματος. Όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, έτσι και στις Φιλιππίνες οι τοπικές εκκλησίες των Μαρτύρων συνήθως δεν έχουν ούτε την οικονομική άνεση ούτε την απαραίτητη πείρα στην οικοδόμηση για να χτίσουν τη δική τους Αίθουσα Βασιλείας. Επί χρόνια, αρκετοί Μάρτυρες συναθροίζονταν σε σπίτια ή σε καλύβες από μπαμπού.

Η σταθερή αύξηση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, τόσο στις Φιλιππίνες όσο και σε πολλές άλλες χώρες, έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για περισσότερες Αίθουσες Βασιλείας. Έτσι λοιπόν, το 1999 το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα με σκοπό την οικοδόμηση Αιθουσών Βασιλείας σε χώρες με περιορισμένους πόρους. Σύμφωνα με αυτή τη διευθέτηση, οι τοπικοί Μάρτυρες συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους, και στο ποσό που συγκεντρώνεται προστίθενται συνεισφορές ομοπίστων τους από άλλες χώρες. Οργανώνονται επίσης ομάδες από έμπειρους τεχνίτες οι οποίοι βοηθούν τις εκκλησίες να χτίσουν τη δική τους Αίθουσα Βασιλείας. Στις Φιλιππίνες, αυτό το διεθνές πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2001.

Ο Ιλουμινάντο, από την εκκλησία του Μαριλάο στην επαρχία Μπουλάκαν όπου χτίστηκε η χιλιοστή Αίθουσα Βασιλείας, λέει: «Ένιωσα πραγματικά τι σημαίνει Χριστιανική αδελφότητα. Προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν πάρα πολλά άτομα—άντρες, γυναίκες, μικροί και μεγάλοι. Παρότι μοχθούσαμε όλοι μαζί κάτω από τον καυτό ήλιο, ήμασταν πολύ χαρούμενοι στο τέλος της μέρας βλέποντας πόσα είχαμε καταφέρει».

Το έργο των εθελοντών εντυπωσίασε και άτομα που δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ο οδηγός ενός φορτηγού, ο οποίος έφερνε αμμοχάλικο στο εργοτάξιο, είπε: «Είστε σαν τα μυρμήγκια, αμέτρητοι! Και όλοι δουλεύετε πολύ σκληρά. Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάτι τέτοιο».

Η καινούρια Αίθουσα Βασιλείας

Οι εθελοντές ολοκλήρωσαν την οικοδόμηση της Αίθουσας Βασιλείας σε λιγότερο από έξι εβδομάδες. Αυτό βοήθησε τα μέλη της εκκλησίας να συνεχίσουν να συμμετέχουν πλήρως στο σημαντικό έργο του κηρύγματος των καλών νέων της Βασιλείας του Θεού.—Ματθαίος 24:14.

Η Έλεν, που ανήκει στην ίδια εκκλησία, είπε: «Η παλιά αίθουσα δεν μας χωρούσε όλους, γι’ αυτό πολλοί κάθονταν έξω. Η καινούρια όμως, εκτός από όμορφη, είναι και πολύ άνετη και έτσι μπορούμε να ωφελούμαστε όλοι από τη διδασκαλία και την ενθάρρυνση που λαβαίνουμε στις συναθροίσεις».


Το υλικό που σας παρουσιάζουμε σε αυτή την σελίδα είναι επιλεγμένο από τον επίσημο ιστότοπο των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά τον οποίο και σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε τακτικά για την ποιότητα στην υλη που τον διακρίνει!

This is not the official website of Jehovah’s Witnesses jw.org is the official website of Jehovah's Witnesses and is the authoritative website about our beliefs, teachings, & activities.


Did you like this? Share it: